<strong>HOBP</strong> | Verrijk je bedrijf met grenzeloos zakelijke leren!

HOBP | Verrijk je bedrijf met grenzeloos zakelijke leren!

HOBP biedt bedrijven, zowel groot als klein, een zeer uitgebreid, nauwkeurig geselecteerd leeraanbod van hoge kwaliteit. Ontdek het potentieel van uw werknemers met een online leerportaal en onze meetinstrumenten. Bevorder veerkracht, betrokkenheid en groei!

 

HOBP | Het unieke online leeraanbod voor jouw organisatie!

Missie

Onze missie is werknemers binnen bedrijven wijzer en gelukkiger maken met ons nauwkeurig geselecteerde leeraanbod van hoge kwaliteit. Een leven lang leren en duurzame inzetbaarheid zijn bij HOBP geen loze kreten; wij maken er werk van!

Wie is HOBP?

HOBP is onderdeel van een initiatief om online leren mogelijk te maken voor een zo groot mogelijk publiek. De directie bestaat uit Ron Rombouts ( HR en O&O specialist ) en Raymond Diemer ( Arbeidsmarkt- en E-Learningspecialist ). Samen met inmiddels 15 gepassioneerde medewerkers zijn we dagelijks bezig om Nederland een beetje wijzer en gelukkiger te maken. Dat doen wij natuurlijk via HOBP voor bedrijven, maar ook via Studdy voor particulieren en AtMonday voor een betere positie op de arbeidsmarkt.

Wat is HOBP?

HOBP biedt bedrijven een uitgebreid online aanbod e-learnings, testen, leertrajecten, media, podcasts, e-books, audioboeken en samenvattingen aan. Ons aanbod is actueel en altijd up to date! Een groot team specialisten, onze Experts, zorgen dagelijks voor nieuw aanbod en het onderhoud. 

Organisaties kunnen kiezen hoe zij het leeraanbod toegankelijk willen maken voor hun medewerkers. Allereerst kan dit door een eigen leeromgeving, jullie bedrijfsacademy, aan te schaffen die geheel in jullie huisstijl wordt aangepast. Ook kan het aanbod toegankelijk worden via het Learning Managementsysteem dat al in gebruik in jullie bedrijf of in gebruik genomen gaat worden. Als bedrijf kun je zelf, op maat je leeraanbod samenstellen. Allicht ondersteunen wij daarbij!

Hoe werkt HOBP?

Voor € 2250 per jaar maken wij een bedrijfsacademy in huisstijl inclusief een management dashboard voor goede rapportages en een goede, online introductie voor iedere gebruiker. In de tijd dat de portal wordt aangemaakt kunt u, samen met onze medewerkers, uw gewenste content selecteren. Wij bieden 3 mogelijkheden. Allereerst all you can learn. Dan wordt alles, +/- 1400 items, aangezet en kunnen medewerkers onbeperkt gebruik maken van het gehele leeraanbod. Ten tweede hebben wij zorgvuldig samengestelde themabundels. Deze zijn altijd gericht op bedrijfsissues die in organisaties kunnen spelen. Tot slot kun je als bedrijf uit ons aanbod zelf een bundels samenstellen. Wanneer het leeraanbod is toegevoegd ontvangen de door u geselecteerde medewerkers een persoonlijk uitnodiging en krijgen zij direct online uitleg en tips over de werkwijze van de leeromgeving. 

Meten, weten en gericht leren.

Bij HOBP willen wij een hoge gebruiksfrequentie van ons aanbod en effectieve verbetering van de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Daarom maken de DISC en de DIX onderdeel uit van ons aanbod.

De DISC - gedrag en communicatiestijlen

De DISC draagt bij tot het verbeteren van zelfinzicht, het begrijpen van anderen en het bevorderen van effectieve communicatie en samenwerking. Nadat de scan is gedaan ontvangt de medewerker een persoonlijk rapport met advies welk leeraanbod voorkeur heeft te verbetering. Hoe meer medewerkers de scan afronden hoe beter beeld de organisatie krijgt hoe het gedrag- en communicatiestijlen in de organisatie zijn verdeeld. Dit kun je volgen in d.m.v. de groepsdynamiek in het management dashboard. Voor managers zit er tevens een cursus in ons aanbod hoe zij de rapportages kunnen lezen en gericht met de medewerkers aan de slag kunnen om het team te optimaliseren. Ook bieden wij klassikale teamworkshops aan om door middel van de DISC-rapportages teams beter te maken.

HOBP, TNO en de Duurzame Inzetbaarheidsindex!

Een geweldige samenwerking met TNO en ons partnership binnen het Nederlandse Platform Duurzame inzetbaarheid (NPDI) biedt ons de mogelijkheid organisatie de DIX (Duurzame inzetbaarheidsindex) aan te bieden. De DIXdraagt bij aan het meten en verbeteren van de productieve inzet van medewerkers. Bedrijven kunnen hiermee medewerkers ondersteunen en stimuleren om optimaal te presteren en zich aan te passen aan veranderende omstandigheden. Medewerkers ontvangen een persoonlijk rapport. Hier wordt gerapporteerd over de gezondheid, de motivatie, de werk-prive balans en de werkgerelateerde kennis en kunde van de medewerker. Gericht op deze 4 thema's biedt HOBP leeraanbod aan om medewerkers bewust te maken, te helpen en/of verder te ontwikkelen. 

De kosten baten duurzame inzetbaarheidstool

Meten is weten! Kun je geld verdienen wanneer de duurzame inzetbaarheid verbetert? Zeker! Doe dan de 0-meting met de KoBa-Di tool (Kosten baten tool duurzame inzetbaarheid). Samen met HR of managers uit de organisatie kunnen we in korte tijd in kaart brengen wat momenteel, in geld, het productiviteitsverlies is omdat de duurzame inzetbaarheid van medewerkers niet optimaal is. Door gerichte acties te benoemen kunnen we tevens aantonen wat deze acties in geld op gaan leveren. Dit alles is op basis van wetenschappelijk onderzoek van TNO. Vandaar dat een goede branche benchmark deel uitmaakt van de KoBa-Di. 

HOBP | 2023

<strong>HOBP</strong> | Verrijk je bedrijf met grenzeloos zakelijke leren!