Voedselveiligheid in het tankstation

Online cursus Voedselveiligheid in het tankstation

De klant in jouw tankstation heeft recht op goede en gezonde producten. Jij als verkoopmedewerker bent verantwoordelijk voor de kwaliteit van voedingsmiddelen. In deze praktische online cursus leer je hier alles over.

De klant in jouw tankstation heeft recht op goede en gezonde producten als hij of zij onderweg zin heeft in een warme of koude snack. Jij als verkoopmedewerker bent verantwoordelijk voor de kwaliteit van voedingsmiddelen. Daar zit best veel aan vast. In deze online training wordt het allemaal op een heel praktische manier op een rij gezet.

Doel van de cursus

De online cursus 'Voedselveiligheid in het tankstation' legt aan de hand van instructiefilmpjes kort en bondig uit hoe jij als verkoper je verantwoordelijkheid voor veilige en gezonde voedingsproducten kunt waarmaken. 

Wat kan of ken je na de cursus

  • Hanteren van de actuele HACCP-criteria en -regelgeving 
  • Behandelen van specifieke producten, etikettering en opslag
  • Vertrouwd met termen als UVD, TGT en THT
  • Kennis van reinigen en desinfecteren

Duur en studiebelasting

De e-learning 'Voedselveiligheid in het tankstation' duurt ongeveer 1 uur. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. De totale studiebelasting bedraagt 2 uur.

Doelgroep en vooropleiding

Deze e-learning is geschikt voor verkoopmedewerkers in een tankstation. Advies vooropleiding: MBO2

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Materialen en middelen inzetten, Plannen en organiseren, Kwaliteit leveren, Instructies en procedures opvolgen.

Lesmaterialen

De cursus 'Voedselveiligheid in het tankstation' bestaat uit: VideoCollege, E-Book, Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP), Leerjournaal, Samenvatting, Temperatuurrichtlijnen, Aanbevolen aanpak.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten en bevat tevens aanvullend oefenmateriaal. Aan het einde van de cursus is er een eindtoets. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 1 module

Toetsing

De online cursus 'Voedselveiligheid in het tankstation' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!