10 kerngebieden van bedrijfskunde (MBA)

Online cursus 10 kerngebieden van bedrijfskunde (MBA)

Je leert in sneltreinvaart de essentie van alle kerngebieden van ieder bedrijf: strategie, nieuwe business, organisatie, management, financiën, verbetering, mensen mobiliseren en leiderschap/ondernemerschap. Plus het logische verband hiertussen. Deze cursus biedt je compleet bedrijfsbegrip zonder poeha. Helder. Gestructureerd. Toepasbaar.Deze online-training kun je ook boeken in combinatie met het Groeiverder® programma. Het Groeiverder® programma biedt bij geselecteerde opleidingen met een minimale studiebelasting van 8 uur o.a. aanvullend lesmateriaal, Webinars, groepsdiscussies (Clubhouse) en individuele ondersteuning. Voor aanmelden, meer informatie over de invulling en/of een overzicht van de kosten van het Groeiverder® programma klikt u hier


Een zeer compacte, unieke MBA/ bedrijfskunde cursus voor het management. Denk aan wat Ben Tiggelaar deed met 'MBA in 1 dag', maar dan inhoudelijk veel uitgebreider, met meer praktische tips. Je leert in sneltreinvaart de essentie van alle kerngebieden van ieder bedrijf: strategie, nieuwe business, organisatie, management, financiën, verbetering, mensen mobiliseren en leiderschap/ondernemerschap. Plus het logische verband hiertussen. Deze cursus biedt je compleet bedrijfsbegrip zonder poeha. Helder. Gestructureerd. Direct toepasbaar.

Doel van de cursus

In de online cursus '10 kerngebieden van bedrijfskunde voor management" (van SpeedMBA) leer je om zowel jezelf als je business succesvoller te maken door een beter compleet begrip van de business. 

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Solide opstarten van nieuwe bedrijvigheid

  • Stroomlijnen van een groeiende organisatie

  • Betere managementvaardigheden

  • Beter begrijpen van bedrijfsvoering

  • Verbetertechnieken toepassen

  • Optimaliseren van bedrijfsprocessen

Duur en studiebelasting

Deze online cursus '10 kerngebieden van bedrijfskunde voor management (MBA)' duurt zonder de toetsen 20 uur. De totale studiebelasting bedraagt 36 uur.

Doelgroep

De cursus is voor iedereen die succesvoller wil functioneren in zijn of haar organisatie, in het bijzonder voor managementleden. Anderen noemen deze gestructureerde cursus meer dan nuttig en direct toepasbaar in hun onderneming. 

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op HBO-niveau): Aansturen,  Plannen en organiseren, Optimaliseren, Ontwikkelen.

Lesmaterialen

De online cursus bestaat uit een introductiemodule en 8 hoofdmodules (strategie, new business development, organisatie, management, finance, kwaliteit, mensen mobiliseren en leider-/ondernemerschap). In totaal zijn er 32 video’s (verschillend aantal per module), bijbehorende slides per video, en een toets na elke module. De cursus sluit af met een algehele samenvatting.

Je kunt de modules ook afzonderlijk volgen. Het boek 'Het Bedrijf' is onderdeel van deze cursus en is als PDF toegevoegd. 

Gegegeven door trainer Machiel Emmering. Hij maakt het omvangrijke en schijnbaar complexe toch logisch, compact en toegankelijk voor iedereen.

Toetsing

Iedere module heeft een set evaluatievragen, die je kunt beantwoorden met A, B of C. Om te slagen, moet je uiteindelijk 60% van de vragen goed hebben beantwoord.

Certificaat

Als je slaagt voor alle toetsen, kan je per e-mail een gewaarmerkt certificaat ontvangen. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op andere portals / media plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!

Informatie-analyse
Ontwikkelen medewerkers
Organisatiegericht aansturen
Samenbindend leiderschap