The five dysfunctions of a team

The five dysfunctions of a team

Veel werk vindt plaats in teams, bv een management team, maar teams vormen lang niet altijd een constructieve eenheid. Nu is een goed team bouwen wel lastig, maar niet moeilijk. Lencioni legt in The five dysfunctions of a team uit wat er vaak mis gaat met vijf op elkaar voortbouwende disfuncties, en wat eraan te doen.

The five dysfunctions of a team (Samenvatting)

Veel werk vindt plaats in teams, bv een management team, maar teams vormen lang niet altijd een constructieve eenheid. Nu is een goed team bouwen wel lastig, maar niet moeilijk. Lencioni legt in The five dysfunctions of a team uit wat er vaak mis gaat met vijf op elkaar voortbouwende disfuncties, en wat eraan te doen. Lees meer.....

 

De auteur

Patrick is een Amerikaanse schrijver van boeken over bedrijfsbeheer, in het bijzonder met betrekking tot teambeheer. Hij is vooral bekend als de auteur van The Five Dysfunctions of a Team, een populaire zakelijke fabel die de dynamiek van werkteams onderzoekt en oplossingen biedt om teams te helpen beter te presteren. Naast Five Dysfunctions of a Team heeft hij tien andere zakelijke boeken geschreven.

Lencioni is president van The Table Group, een managementadviesbureau dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van managementteams en organisatorische gezondheid. Als consultant en keynotespreker heeft hij gewerkt met senior executives en executive teams in organisaties variërend van Fortune 500's en hightech startups tot universiteiten en non-profitorganisaties.

 

Over de samenvattingen

De samenvattingen van SpeedMBA zijn ultracompact. Of het origineel nu een boek van 200 of van 500 pagina’s is, steeds krijg je in het equivalent van 1,5 tot 2 A4 de gehele essentie van het boek mee. Voor de één is dit de ideale lengte om de kernboodschappen mee te pakken, voor de ander kan het als een aftasting dienen om het echte boek te gaan lezen.

 

Over de samenvattingen

Business boeken. De lijst van klassiekers die je gelezen zou moeten hebben blijft groeien. Maar wie heeft daar de tijd voor, en waarom moeten ze zo dik zijn? Dr. Machiel Emmerink heeft de beste boeken ter wereld helemaal voor je gestript tot de essentie, in 2 pagina’s per boek (Nederlands en Engels). Door de ultracompacte samenvatting raak je in 10 tot 15 minuten tot de kern van het verhaal. 

 

De samenvatter Machiel Emmering

Machiel studeerde economie en bedrijfskunde, en is gepromoveerd bij Nyenrode. Hij past dit toe als management consultant, trainer, projectmanager, en ondernemer.

Hij werkte voor o.a. DNB, Sara Lee en Philips, en sinds 2007 als zzp’er voor corporates (o.a. ING, MasterCard, eBay), ministeries (o.a. EZ, I&W, VWS), en grote MKB’ers (o.a. Heerema, TFG, TOPdesk).

Machiel heeft vele artikelen en een diverse boeken geschreven, waaronder Het Bedrijf, de verkorte handleiding en 100 Business Bites. Zijn stijl is los en informeel, maar hij zit wel strak op inhoud. Zijn “ding” is om omvangrijke en schijnbaar complexe gebieden toch logisch, compact en toegankelijk voor iedereen te maken. Zo ontstonden ook de samenvattingen van SpeedMBA. 

Besluitvaardigheid
Betrokkenheid
Discipline
Durf
Energie
Luisteren
Mondelinge vaardigheid
Netwerkvaardigheid
Omgevingsbewustzijn
Oordeelsvorming
Plannen en organiseren
Prioritering
Samenbindend leiderschap
Samenwerken
Toewijding
Vasthoudendheid
Zelfinzicht
Zelfvertrouwen