Turn the ship around

Turn the ship around

Rond leiderschap hoor je vaak over empowerment. Dat is goed bedoeld, maar gaat nog altijd uit van eenduidig en te gehoorzamen gezag. Om buy-in en ownership aan te wakkeren moet naar een echt ander leiderschapsmodel, waarin iedereen leider van “de situatie” kan zijn. En niet alleen als boekidee; dit is een echte how-to gids.

Turn the ship around (Samenvatting)

Rond leiderschap hoor je vaak over empowerment. Dat is goed bedoeld, maar gaat nog altijd uit van eenduidig en te gehoorzamen gezag. Om buy-in en ownership aan te wakkeren moet naar een echt ander leiderschapsmodel, waarin iedereen leider van “de situatie” kan zijn. En niet alleen als boekidee; dit is een echte how-to gids. Lees meer.....

 

De auteur

David Marquet is een gepensioneerde kapitein van de Amerikaanse marine. Hij was de commandant van de onderzeeër USS Sante Fe. Hij veranderde de onderzeeër van de ergste in de vloot in de meest succesvolle door gebruik te maken van een leiderschapsmodel. Sindsdien werkt hij als leiderschapsexpert en werkt hij momenteel aan de Columbia University School of Professional Studies.

 

Over de samenvattingen

De samenvattingen van SpeedMBA zijn ultracompact. Of het origineel nu een boek van 200 of van 500 pagina’s is, steeds krijg je in het equivalent van 1,5 tot 2 A4 de gehele essentie van het boek mee. Voor de één is dit de ideale lengte om de kernboodschappen mee te pakken, voor de ander kan het als een aftasting dienen om het echte boek te gaan lezen.

 

De samenvatter Machiel Emmering

Machiel studeerde economie en bedrijfskunde, en is gepromoveerd bij Nyenrode. Hij past dit toe als management consultant, trainer, projectmanager, en ondernemer.

Hij werkte voor o.a. DNB, Sara Lee en Philips, en sinds 2007 als zzp’er voor corporates (o.a. ING, MasterCard, eBay), ministeries (o.a. EZ, I&W, VWS), en grote MKB’ers (o.a. Heerema, TFG, TOPdesk).

Machiel heeft vele artikelen en een diverse boeken geschreven, waaronder Het Bedrijf, de verkorte handleiding en 100 Business Bites. Zijn stijl is los en informeel, maar hij zit wel strak op inhoud. Zijn “ding” is om omvangrijke en schijnbaar complexe gebieden toch logisch, compact en toegankelijk voor iedereen te maken. Zo ontstonden ook de samenvattingen van SpeedMBA. 

Aanpassingsvermogen
Besluitvaardigheid
Betrokkenheid
Delegeren
Discipline
Durf
Informatie-analyse
Initiatief nemen
Integriteit
Omgang met details
Omgevingsbewustzijn
Ontwikkelen medewerkers
Organisatiegericht aansturen
Samenbindend leiderschap
Samenwerken
Snel schakelen
Stressbestendigheid
Toewijding
Vasthoudendheid
Verandervermogen