Think and Grow Rich

Think and Grow Rich

Napoleon Hill adviseerde mensen als Roosevelt, Gandhi en Edison met zijn ideeën over ambities verwezenlijken. Overigens haalde hij bij een deel van hen ook zijn theorie vandaan. Het gaat over de vitale rol van denken, creativiteit en volharding. Dit leidde in 1937 tot hét boek over zelfverbetering – nog altijd immens populair.

Think and Grow Rich (Samenvatting)

Napoleon Hill adviseerde mensen als Roosevelt, Gandhi en Edison met zijn ideeën over ambities verwezenlijken. Overigens haalde hij bij een deel van hen ook zijn theorie vandaan. Het gaat over de vitale rol van denken, creativiteit en volharding. Dit leidde in 1937 tot hét boek over zelfverbetering – nog altijd immens populair. Lees meer.....

 

De auteurs

Napoleon Hill was een Amerikaanse zelfhulpauteur. Hij staat vooral bekend om zijn boek Think and Grow Rich, dat tot de 10 best verkochte zelfhulpboeken aller tijden behoort. Hill's werken benadrukten dat vurige verwachtingen essentieel zijn om iemands leven te verbeteren.  De meeste van zijn boeken werden gepromoot als verklarende principes om "succes" te bereiken.

 

Over de samenvattingen

De samenvattingen van SpeedMBA zijn ultracompact. Of het origineel nu een boek van 200 of van 500 pagina’s is, steeds krijg je in het equivalent van 1,5 tot 2 A4 de gehele essentie van het boek mee. Voor de één is dit de ideale lengte om de kernboodschappen mee te pakken, voor de ander kan het als een aftasting dienen om het echte boek te gaan lezen.

 

De samenvatter Machiel Emmering

Machiel studeerde economie en bedrijfskunde, en is gepromoveerd bij Nyenrode. Hij past dit toe als management consultant, trainer, projectmanager, en ondernemer.

Hij werkte voor o.a. DNB, Sara Lee en Philips, en sinds 2007 als zzp’er voor corporates (o.a. ING, MasterCard, eBay), ministeries (o.a. EZ, I&W, VWS), en grote MKB’ers (o.a. Heerema, TFG, TOPdesk).

Machiel heeft vele artikelen en een diverse boeken geschreven, waaronder Het Bedrijf, de verkorte handleiding en 100 Business Bites. Zijn stijl is los en informeel, maar hij zit wel strak op inhoud. Zijn “ding” is om omvangrijke en schijnbaar complexe gebieden toch logisch, compact en toegankelijk voor iedereen te maken. Zo ontstonden ook de samenvattingen van SpeedMBA. 

Aanpassingsvermogen
Ambitie
Anticiperen
Besluitvaardigheid
Creativiteit
Discipline
Durf
Energie
Initiatief nemen
Netwerkvaardigheid
Omgevingsbewustzijn
Onafhankelijkheid
Overtuigingskracht
Plannen en organiseren
Prioritering
Snel schakelen
Stressbestendigheid
Toekomstvisie
Toewijding
Vasthoudendheid
Verandervermogen
Zelfinzicht
Zelfvertrouwen