The Fifth Discipline

The Fifth Discipline

Samenwerken kan een uitdaging zijn, zeker als het gaat om werk dat niet geheel routineus is, omdat je dan steeds goede output onder nieuwe omstandigheden moet leveren. ''De lerende organisatie'' staat voor de uitdaging om dit steeds beter te kunnen. The Fifth Discipline is hierover dé klassieker.

The Fifth Discipline

Samenwerken kan een uitdaging zijn, zeker als het gaat om werk dat niet geheel routineus is, omdat je dan steeds goede output onder nieuwe omstandigheden moet leveren. ''De lerende organisatie'' staat voor de uitdaging om dit steeds beter te kunnen. The Fifth Discipline is hierover dé klassieker. Lees meer.....

 

De auteur

Peter Michael Senge is een Amerikaans wetenschapper op het gebied van kennismanagement en organisatiekunde en directeur van het Center for Organizational Learning aan de MIT Sloan School of Management. Senge schreef met het boek The fifth discipline: the art and practice of the learning organization uit 1990 een baanbrekend werk over de lerende organisatie.

 

Over de samenvattingen

De samenvattingen van SpeedMBA zijn ultracompact. Of het origineel nu een boek van 200 of van 500 pagina’s is, steeds krijg je in het equivalent van 1,5 tot 2 A4 de gehele essentie van het boek mee. Voor de één is dit de ideale lengte om de kernboodschappen mee te pakken, voor de ander kan het als een aftasting dienen om het echte boek te gaan lezen.

 

De samenvatter Machiel Emmering

Machiel studeerde economie en bedrijfskunde, en is gepromoveerd bij Nyenrode. Hij past dit toe als management consultant, trainer, projectmanager, en ondernemer.

Hij werkte voor o.a. DNB, Sara Lee en Philips, en sinds 2007 als zzp’er voor corporates (o.a. ING, MasterCard, eBay), ministeries (o.a. EZ, I&W, VWS), en grote MKB’ers (o.a. Heerema, TFG, TOPdesk).

Machiel heeft vele artikelen en een diverse boeken geschreven, waaronder Het Bedrijf, de verkorte handleiding en 100 Business Bites. Zijn stijl is los en informeel, maar hij zit wel strak op inhoud. Zijn “ding” is om omvangrijke en schijnbaar complexe gebieden toch logisch, compact en toegankelijk voor iedereen te maken. Zo ontstonden ook de samenvattingen van SpeedMBA. 

Ambitie
Betrokkenheid
Discipline
Informatie-analyse
Initiatief nemen
Ontwikkelen medewerkers
Organisatiegericht aansturen
Plannen en organiseren
Probleemanalyse
Samenwerken
Toewijding
Verandervermogen