The 4 hour work week

The 4 hour work week

Veel mensen willen rijk zijn. Tim Ferris wijst erop dat dit een leeg doel is. Want wat ga je met dat geld doen dan? En waarom doe je dat dan niet al? Richt je sterker op doen wat je wilt, met the 4 hour work week. Werk aan onafhankelijkheid, en leer je daarnaast steeds meer te richten op wat echte vervulling brengt.

The 4 hour work week

Veel mensen willen rijk zijn. Tim Ferris wijst erop dat dit een leeg doel is. Want wat ga je met dat geld doen dan? En waarom doe je dat dan niet al? Richt je sterker op doen wat je wilt, met the 4 hour work week. Werk aan onafhankelijkheid, en leer je daarnaast steeds meer te richten op wat echte vervulling brengt. Lees meer.....

 

De auteur

Timothy Ferriss is een Amerikaanse ondernemer, investeerder, auteur en podcaster. Ferriss, die te vroeg werd geboren, groeide op in East Hampton, New York, en studeerde af aan de zeer selectieve voorbereidende school St.Paul's School in Concord, New Hampshire.

In 2001 richtte Ferriss BrainQUICKEN op, een op internet gebaseerd voedingssupplementenbedrijf, terwijl hij nog in zijn vorige baan werkte. Hij heeft het bedrijf, dat toen BodyQUICK heette, in 2010 met succes verkocht aan een in Londen gevestigde private equity-onderneming.  Hij heeft verklaard dat de 4-urige werkweek op deze periode was gebaseerd

 

Over de samenvattingen

De samenvattingen van SpeedMBA zijn ultracompact. Of het origineel nu een boek van 200 of van 500 pagina’s is, steeds krijg je in het equivalent van 1,5 tot 2 A4 de gehele essentie van het boek mee. Voor de één is dit de ideale lengte om de kernboodschappen mee te pakken, voor de ander kan het als een aftasting dienen om het echte boek te gaan lezen.

 

De samenvatter Machiel Emmering

Machiel studeerde economie en bedrijfskunde, en is gepromoveerd bij Nyenrode. Hij past dit toe als management consultant, trainer, projectmanager, en ondernemer.

Hij werkte voor o.a. DNB, Sara Lee en Philips, en sinds 2007 als zzp’er voor corporates (o.a. ING, MasterCard, eBay), ministeries (o.a. EZ, I&W, VWS), en grote MKB’ers (o.a. Heerema, TFG, TOPdesk).

Machiel heeft vele artikelen en een diverse boeken geschreven, waaronder Het Bedrijf, de verkorte handleiding en 100 Business Bites. Zijn stijl is los en informeel, maar hij zit wel strak op inhoud. Zijn “ding” is om omvangrijke en schijnbaar complexe gebieden toch logisch, compact en toegankelijk voor iedereen te maken. Zo ontstonden ook de samenvattingen van SpeedMBA. 

Ambitie
Besluitvaardigheid
Durf
Energie
Initiatief nemen
Motiveren
Onafhankelijkheid
Plannen en organiseren
Prioritering
Toewijding
Zelfinzicht
Zelfvertrouwen