The Slight Edge

The Slight Edge

De zwerver en de miljonair zitten in ieder van ons. Jij bepaalt wat je wordt. Maar hoewel het barst van de nuttige ideeën in boeken over productiviteit, verandert dit voor de meesten niks. Dat komt omdat velen geen reële inzet hebben. Terwijl het echt heel makkelijk is. Maar dat is de valkuil ook. The Slight Edge legt het uit.

The Slight Edge (Samenvatting)

De zwerver en de miljonair zitten in ieder van ons. Jij bepaalt wat je wordt. Maar hoewel het barst van de nuttige ideeën in boeken over productiviteit, verandert dit voor de meesten niks. Dat komt omdat velen geen reële inzet hebben. Terwijl het echt heel makkelijk is. Maar dat is de valkuil ook. The Slight Edge legt het uit. Lees meer.....

 

De auteur

Jeff Olson, oprichter en CEO van Nerium International, is een leider in de directe verkoopsector en heeft een industriebrede reputatie opgebouwd als topdistributeur, verdiener, CEO en meer sinds hij in 1988 voor het eerst bij de industrie kwam. Hij is ook de eigenaar van Live Happy en de auteur van The Slight Edge, die de filosofie en principes deelt die hij gebruikte om succes te behalen als ondernemer en CEO, om anderen te helpen een groter niveau van financiële vrijheid en persoonlijke uitmuntendheid te bereiken.

 

Over de samenvattingen

De samenvattingen van SpeedMBA zijn ultracompact. Of het origineel nu een boek van 200 of van 500 pagina’s is, steeds krijg je in het equivalent van 1,5 tot 2 A4 de gehele essentie van het boek mee. Voor de één is dit de ideale lengte om de kernboodschappen mee te pakken, voor de ander kan het als een aftasting dienen om het echte boek te gaan lezen.

 

De samenvatter Machiel Emmering

Machiel studeerde economie en bedrijfskunde, en is gepromoveerd bij Nyenrode. Hij past dit toe als management consultant, trainer, projectmanager, en ondernemer.

Hij werkte voor o.a. DNB, Sara Lee en Philips, en sinds 2007 als zzp’er voor corporates (o.a. ING, MasterCard, eBay), ministeries (o.a. EZ, I&W, VWS), en grote MKB’ers (o.a. Heerema, TFG, TOPdesk).

Machiel heeft vele artikelen en een diverse boeken geschreven, waaronder Het Bedrijf, de verkorte handleiding en 100 Business Bites. Zijn stijl is los en informeel, maar hij zit wel strak op inhoud. Zijn “ding” is om omvangrijke en schijnbaar complexe gebieden toch logisch, compact en toegankelijk voor iedereen te maken. Zo ontstonden ook de samenvattingen van SpeedMBA. 

Ambitie
Besluitvaardigheid
Discipline
Energie
Initiatief nemen
Onafhankelijkheid
Prioritering
Toekomstvisie
Toewijding
Vasthoudendheid
Zelfinzicht
Zelfvertrouwen