Ontslaan met fatsoen

Online cursus Ontslaan met fatsoen

Bij het ontslaan van een medewerker komt heel wat kijken. In deze e-learning zijn alle belangrijke zaken verwerkt waar je rekening mee moet houden vanuit de wetgeving 'Werk en zekerheid' en de 'Werkloosheidswet'. 

Bij het ontslaan van een medewerker komt heel wat kijken. Meestal is het naar verschillende kanten toe een emotioneel gebeuren, terwijl er van jou verwacht wordt dat je nuchter en zakelijk de dingen in gang zet die van jou als leidinggevende of als werkgever verwacht worden. Wat zijn die dingen precies? En hoe pas je ze toe in een vaak stressvolle situatie? In deze e-learning zijn alle belangrijke zaken verwerkt waar je rekening mee moet houden vanuit de wetgeving 'Werk en zekerheid' en de 'Werkloosheidswet' .

Doel van de cursus

De online cursus 'Ontslaan met fatsoen' zet alle noodzakelijke bijzonderheden op een rij die je moet weten wanneer je een medewerker ontslaat. 

Wat kan of ken je na de cursus

  • Kennis van rechten en plichten binnen een ontslagprocedure
  • Kennis van verschillende soorten ontslag
  • Kennis van voorwaarden waaronder wel of geen ontslag mag worden verleend
  • Kennis van de rol van het UWV en de kantonrechter
  • Toepassen tips voor een ontslaggesprek
  • Toepassen tips voor een exitinterview

Duur en studiebelasting

De e-learning 'Ontslaan met fatsoen' duurt ongeveer 1 uur. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. De totale studiebelasting bedraagt 2 uur.

Doelgroep en vooropleiding

Deze e-learning is geschikt voor werkgevers, leidinggevenden en HR-medewerkers die soms voor de opgave staan een medewerker te ontslaan. Advies vooropleiding: MBO2

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Beslissen en activiteiten initiëren, Aansturen, Aandacht en begrip tonen, Plannen en organiseren, Instructies en procedures opvolgen.

Lesmaterialen

De cursus 'Ontslaan met fatsoen' bestaat uit: VideoCollege, Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP), E-books, Samenvatting, Aanbevolen aanpak, Voorbeeldvragen exitinterview.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten en bevat tevens aanvullend oefenmateriaal. Aan het einde van de cursus is er een eindtoets. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 2 modules. 

Toetsing

De online cursus 'Ontslaan met fatsoen' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!