Werken met periodeplannen

Online cursus Werken met periodeplannen

Hoe zinvol is het om de planning voor je bedrijf op te splitsen in kortere perioden? Deze compacte online cursus stelt je grondig op de hoogte van het werken met periodeplannen, zodat je onderbouwd besluiten kunt nemen.

Hoe zinvol is het om de planning voor je bedrijf op te splitsen in kortere perioden? In hoeverre kun je rekening houden met de mogelijke ontwikkelingen in de komende tijd? Op welke manier kun je doeltreffend in rekening brengen wat er in het verleden is gebeurd? Dit gaat allemaal over periodeplannen maken. Wil je je daarvan grondig op de hoogte stellen? Dan helpt deze compacte online training je verder.

Doel van de cursus

De online cursus 'Werken met periodeplannen' leert je om te werken met periodeplannen.

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Kennis van verschillende manieren om periodeplannen op te stellen 
  • Kennis van drie mogelijke uitgangsposities voor een periodeplan (ontwikkelingen in het komende jaar, een vast percentage van de omzetwijziging en de resultaten van de drie voorgaande jaren) 
  • Toepassen van relevante formules voor periodeplanning
  • Goed onderbouwd besluiten nemen

Duur en studiebelasting

De e-learning 'Werken met periodeplannen' duurt ongeveer 25 minuten. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. Hiermee heb je trainingsmateriaal voor circa 1 week.

Doelgroep

Deze e-learning is geschikt voor iedereen die zijn bedrijf volgens de meest recente inzichten planmatig wil opzetten en voor medewerkers die op één of andere manier betrokken zijn bij de (financiële) planning binnen een onderneming.

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Analyseren, Plannen en organiseren, Ondernemend en commercieel handelen, Bedrijfsmatig handelen.

Lesmaterialen

De cursus 'Werken met periodeplannen' bestaat uit: VideoCollege, E-Book, Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP), Praktijkopdrachten, Leerjournaal, Samenvatting, Aanbevolen aanpak.

Toetsing

De online cursus 'Werken met periodeplannen' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!