Werken met de kolommenbalans

Online cursus Werken met de kolommenbalans

Met deze online cursus sla je twee vliegen in één klap: je leert de principes van het lezen van een balans en je hebt alles bij de hand wat nodig is om zelf een kolommenbalans te maken. 

Balans lezen is een vak apart. Wil je je vaardigheden op dat punt bewust beperkt houden tot het werken met de kolommenbalans, dan sla je met deze online training twee vliegen in één klap: je snapt de principes van het balans lezen en je hebt alles bij de hand wat nodig is om zelf een kolommenbalans te maken. Een kleine praktische cursus waar je plezier aan gaat beleven.

Doel van de cursus

De online cursus 'Werken met de kolommenbalans' leert je werken met een kolommenbalans. 

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Vertrouwd werken met kolommenbalans
  • Afsluiten van het grootboek
  • Werken met boekingsgang
  • Onderscheid maken tussen proefbalans, de saldibalans, de resultatenrekening en de eindbalans

Duur en studiebelasting

De e-learning 'Werken met de kolommenbalans' duurt ongeveer 30 minuten. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. Hiermee heb je trainingsmateriaal voor circa 1 week.

Doelgroep

Deze e-learning is geschikt voor iedereen die de hoofdzaken wil weten omtrent het lezen van een balans.

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Analyseren, Plannen en organiseren, Ondernemend en commercieel handelen, Bedrijfsmatig handelen.

Lesmaterialen

De cursus 'Werken met de kolommenbalans' bestaat uit: VideoCollege, E-Book, Voorbeelden, Begrippenlijst, Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP), Praktijkopdrachten, Leerjournaal, Aanbevolen aanpak.

Toetsing

De online cursus 'Werken met de kolommenbalans' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!