Pedagogisch klimaat - deel 2

Online cursus Pedagogisch klimaat - deel 2

Op welke manier bouw je een positief pedagogisch klimaat? In deze module leer je er alles over. Een accent in deze module ligt op 'orde houden'. In het bijzonder voor leerkrachten en voor iedereen met interesse in pedagogiek.

Deze cursus is bedoeld voor leerkrachten en gaat over de persoonsvorming en leervoorwaarden die centraal staan bij het pedagogisch klimaat en is een vervolg op Pedagogisch klimaat - deel 1. Wat houden deze persoonsvorming en leervoorwaarden in? Welke leervoorwaarden zijn belangrijk voor het pedagogisch klimaat? Op welke manier(en) kunnen leraren de ontwikkeling van de persoonsvorming en leervoorwaarden van leerlingen ondersteunen? In deze cursus worden deze vragen behandeld. 

Doel van de cursus

In de module 'Pedagogisch klimaat - deel 2' leer je meer over wat persoonsvorming en leervoorwaarden zijn, waarom deze belangrijk zijn en op welke manier hier aandacht aan gegeven moet worden. 

Wat kan of ken je na de cursus

  • Je weet wat persoonsvorming en leervoorwaarden zijn en kent het belang van de ontwikkeling van deze begrippen. 
  • Je weet wat sociale vaardigheden zijn en je weet op welke manier je leerlingen inzicht in hun eigen sociale vaardigheden kan geven. 
  • Je weet wat verantwoordelijkheid of eigenaarschap inhoudt en op welke manier leerlingen elkaar op hun gedrag aan kunnen spreken.
  • Je kent manieren om het eigenaarschap, de autonomie en de intrinsieke motivatie van leerlingen te bevorderen en weet op welke manier didactisch coachen hierbij gebruikt kan worden.

Duur en studiebelasting

De cursus 'Pedagogisch klimaat - deel 2' duurt ongeveer 6 uur met een studiebelasting van 8 uur. 

Doelgroep en vooropleiding

Deze online cursus is geschikt voor leerkrachten. Ook interessant voor iedereen die te maken heeft met pedagogiek of daarin geïnteresseerd is. Een pedagogische vooropleiding op minimaal mbo-niveau is aan te bevelen. 

Vaardigheden

Door het volgen van deze cursus werk je aan de vaardigheden die je als leerkracht nodig hebt om je leerlingen te ondersteunen in hun persoonsvormen en leervoorwaarden en hen te helpen deze te ontwikkelen. 

Lesmaterialen

De cursus 'Pedagogisch klimaat - deel 2' bestaat uit: Online instructie, E-learning en een Toets na elke paragraaf.

Opbouw van de cursus

Deze training bestaat uit 4 modules. Allereerst wordt het thema 'orde houden' besproken aan de hand van de volgende thema's:

1. Sociale vaardigheden

2. Groeien in verantwoording

3. Pedagogiek en didactiek

4. Afsluiting

Binnen elk thema bestaan één of meerdere subthema's. Na elk subthema worden er één of meerdere vragen gesteld over de inhoud. Aan het eind van een thema wordt vaak een reflectievraag over het thema gesteld.

Aantal modules

Deze training bestaat uit 4 modules.

Toetsing

Om voor de cursus te slagen, moet je minimaal 70 procent van de vragen goed beantwoord hebben. 

Certificaat

Als je slaagt voor de cursus, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!

Mondelinge vaardigheid
Motiveren
Zelfvertrouwen