Effectief financieren van je onderneming

Online cursus Effectief financieren van je onderneming

Hoe gaat dat in z'n werk: het financieren van een onderneming? Wat zijn de basisprincipes waar je rekening mee moet houden? Deze online cursus geeft je aan de hand van praktische voorbeelden helder antwoord.

Een gezonde onderneming zet je niet op zonder een degelijke financiële basis. Maar hoe gaat dat in z'n werk: het financieren van een onderneming? Wat zijn de basisprincipes waar je rekening mee moet houden? Deze online cursus geeft je aan de hand van praktische voorbeelden helder antwoord.

Doel van de cursus

De online cursus 'Effectief financieren van je onderneming' helpt je om gericht te werken aan meer financiële armslag voor je organisatie.

Wat kan of ken je na de cursus

  • Kennis van financieringsplan
  • Kennis van diverse vormen van financiering zoals lenen, leasen, kredieten, subsidie
  • Weten hoe vreemd vermogen af te lossen
  • Onderscheid maken tussen openingsbalans en jaarlijkse balans
  • Kennis van diverse rechtsvormen van een onderneming (en de invloed daarvan op financieringsmogelijkheden)

Duur en studiebelasting

De e-learning 'Effectief financieren van je onderneming' duurt ongeveer 8 uur. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. De totale studiebelasting bedraagt 12 uur.

Doelgroep en vooropleiding

Deze e-learning is geschikt voor (beginnende) ondernemers die zich willen oriënteren op het financieren van hun bedrijf. Advies vooropleiding: MBO2.

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Plannen en organiseren, Ondernemend en commercieel handelen, Bedrijfsmatig handelen.

Lesmaterialen

De cursus 'Effectief financieren van je onderneming' bestaat uit: VideoCollege, E-Book, Begrippenlijst, Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP), Opdracht financieringsplan, Opdracht aflossingsplan, Leerjournaal, Samenvatting, Aanbevolen aanpak. anvullend lesmateriaal: Audioboek 'Groei met cash'.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten en bevat tevens aanvullend oefenmateriaal. Aan het einde van de cursus is er een eindtoets. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 1 module. 

Toetsing

De online cursus 'Effectief financieren van je onderneming' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!