Cold calling

Online cursus Cold calling

Wil je je product verkopen aan een klant die je (nog) niet kent? Heeft een collega of concurrent je overtuigd van de voordelen van 'koude acquisitie'? En heb jij (met of zonder personeel) er geen idee van hoe dat werkt? Of heb je wel een idee, maar vind je het toch nodig om de voornaamste do's en don'ts op een rijtje te hebben? In dat geval is de online cursus 'Cold calling' speciaal voor jou geschreven.

Wil je je product verkopen aan een klant die je (nog) niet kent? Heeft een collega of concurrent je overtuigd van de voordelen van 'koude acquisitie'? En heb jij (met of zonder personeel) er geen idee van hoe dat werkt? Of heb je wel een idee, maar vind je het toch nodig om de voornaamste do's en don'ts nog een keer op een rijtje te hebben? In dat geval is de online cursus 'Cold calling' speciaal voor jou geschreven.

Doel van de cursus

De online cursus 'Cold calling' ondersteunt je bij het, met vertrouwen, plegen van koude acquisitie.

Wat kan of ken je na de cursus

  • Voorbereiden van cold-calling-gesprek
  • Focussen op doel van cold calling
  • Kennis van de structuur van cold-calling-gesprek (van begroeting en openingszin, via de 'elevator pitch' tot en met de afsluiting)
  • Toepassen tips voor stemgebruik
  • Omgaan met weerstand

Duur en studiebelasting

De e-learning 'Cold calling' duurt ongeveer 8 uur. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. De totale studiebelasting bedraagt 9 uur.

Doelgroep en vooropleiding

Deze e-learning is geschikt voor iedereen die zich snel wil bekwamen in het voeren van 'koude acquisitie'. Advies vooropleiding: MBO2.

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Relaties bouwen en netwerken, Overtuigen en beïnvloeden, Omgaan met verandering en aanpassen, Ondernemend en commercieel handelen.

Lesmaterialen

De cursus 'Cold calling' bestaat uit: VideoCollege, E-Book, Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP), Oefenopdrachten, Leerjournaal, Samenvatting, Aanbevolen aanpak. Aanvullend lesmateriaal: Audioboek 'De Par 5 Methode'. 

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten en bevat tevens aanvullend oefenmateriaal. Aan het einde van de cursus is er een eindtoets. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 1 module. 

Toetsing

De online cursus 'Cold calling' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!