Debiteurenbeheer

Online cursus Debiteurenbeheer

Debiteurenbeheer | Een boeiende en praktische onlinecursus inclusief onbeperkt toegang tot aanvullend lesmateriaal uit onze leerbibliotheek met audioboeken, E-books, scans, kranten en meer.Deze online-training kun je ook boeken in combinatie met het Groeiverder® programma. Het Groeiverder® programma biedt bij geselecteerde opleidingen met een minimale studiebelasting van 8 uur o.a. aanvullend lesmateriaal, Webinars, groepsdiscussies (Clubhouse) en individuele ondersteuning. Voor aanmelden, meer informatie over de invulling en/of een overzicht van de kosten van het Groeiverder® programma klikt u hier


Wat doe je, en wat kun je als jouw klanten laat, te laat, of helemaal niet betalen? In deze online cursus wordt op een korte en bondige manier uitgelegd wat je mogelijkheden zijn om toch het geld binnen te krijgen waar jij als leverancier van producten of diensten recht op hebt.

Doel van de cursus

In de online cursus 'Debiteurenbeheer' leer je stap voor stap wat er komt kijken bij het sturen van herinneringen, aanmaningen, en in het uiterste geval de inschakeling van een incassobureau of gerechtsdeurwaarder. Verder wordt aandacht besteed aan een goede manier om je debiteurenbeheer op een professionele manier uit te voeren. Natuurlijk in combinatie met praktische en doelgerichte tips om jouw geld toch binnen te krijgen.

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Effectief betalingsherinneringen en/of aanmaningen sturen
  • Inschakelen van incassobureau of gerechtsdeurwaarder
  • Zelfbewust en professioneel omgaan met mensen en organisaties die nog moeten betalen
  • Professioneel uitvoeren debiteurenbeheer

Duur en studiebelasting

De e-learning 'Debiteurenbeheer' duurt ongeveer 8 uur. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. De totale studiebelasting bedraagt 10 uur.

Doelgroep en vooropleiding

Deze e-learning is geschikt voor leveranciers, producenten, zzp'ers, mkb'ers in het algemeen, kortom voor iedereen die beroepsmatig met klanten te maken krijgt. Advies vooropleiding: MBO3

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Plannen en organiseren, Instructies en procedures opvolgen, Ondernemend en commercieel handelen, Bedrijfsmatig handelen.

Lesmaterialen

De cursus 'Debiteurenbeheer' bestaat uit: VideoCollege, E-Book, Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP), Leerjournaal, Samenvatting, Aanbevolen aanpak, Stappenplan debiteurenbeheer.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten en bevat tevens aanvullend oefenmateriaal. Aan het einde van de cursus is er een eindtoets. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 1 module.

Toetsing

De online cursus 'Debiteurenbeheer' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!