Breinwerk - Het geheugen met Ria van Dinteren en Ilona Boomsma

Breinwerk - Het geheugen met Ria van Dinteren en Ilona Boomsma

Over de werking van het brein en hoe je de motivatie en het leren van je leerlingen kunt stimuleren

Breinwerk - Het geheugen. Een driedelige podcast serie van Ilona Boomsma en Ria van Dinteren over de werking van het brein.

In elke aflevering staat een vraag van een docent centraal. In deze podcast is dat: hoe zorg ik ervoor dat informatie blijft plakken na een online les?

Vanuit deze vraag gaan we eerst in op de theorie en dan kijken we hoe dit werkt in de praktijk. Vervolgens sluiten we af met praktische tips die je direct kunt toepassen.

Ria van Dinteren is organisatiekundige, onderwijskundige en gecertificeerd facilitator. Zij heeft zelf jaren gewerkt als leidinggevende en is thuis in inhoudelijke thema’s zoals 'leren op de werkplek' en 'blijvende ontwikkeling'. Sinds 2010 houdt zij zich bezig met de toepassingen van breinkennis in organisaties. Zij werkt als coach en begeleider van managementteams.

Ria heeft diverse boeken op haar naam staan waaronder Brein @work, dat in 2011 genomineerd is als managementboek van het jaar, en het boek Breinleiderschap. Ze heeft een eigen organisatieadviesbureau Breinwerk, is hoofdredacteur bij TVOO en maakt deel uit van het valorisatiepanel van de VU over de toepassingen van neurowetenschappelijk onderzoek.

Ilona Boomsma werkt als adviseur leren en lntwikkelen. Daarnaast ontwerpt ze opleidingen. Ook geeft ze les aan docenten in (online) leren. Na de Pabo in Rotterdam volgde ze een master Onderwijswetenschappen in Utrecht. Haar interesse gaat uit naar praktisch toepasbare tips, geïnspireerd op weten.