Hoe werkt de gemeente

Online cursus Hoe werkt de gemeente

Deze training is een introductie in het reilen en zeilen bij de gemeente. We hebben allemaal te maken met de gemeente, maar hoe werkt die organisatie nu eigenlijk? Wat zijn de taken en verantwoordelijkheden van de burgemeester, van de raad en van het college? Daarop krijg je antwoord in deze online cursus.

Deze online cursus is een introductie in het reilen en zeilen bij de gemeente. We hebben allemaal te maken met de gemeente, maar hoe werkt die organisatie nu eigenlijk? Wat zijn de taken en verantwoordelijkheden van de burgemeester, van de raad en van het college? Daarop krijg je antwoord in deze training.

Doel van de cursus

In de online cursus 'Hoe werkt de gemeente' leer je hoe de ambtelijke organisatie in elkaar steekt.

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Inzicht in de ambtelijke organisatie
  • Kennis van bestuurlijke organen
  • Kennis van recente ontwikkelingen binnen het binnenlands bestuur
  • Kennis van wie er bij de gemeente werken

Duur en studiebelasting

De online training 'Hoe werkt de gemeente' duurt ongeveer 3 weken. Elke dag komt er een klein onderdeel aan bod, zodat je alle informatie goed kunt verwerken.

Doelgroep

Deze training is voor iedereen die met de gemeente te maken heeft en wil snappen hoe dat nu allemaal precies werkt. Bijvoorbeeld als je zakelijk gemeentes als klant hebt en beter wil aansluiten bij hun context. Ook wanneer je zelf overweegt er te gaan werken, maar eerst goed wil begrijpen hoe het allemaal werkt.

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Leren, Redeneren, Verdiepen.

Lesmaterialen

De online cursus 'Hoe werkt de gemeente' bestaat uit: E-Book, Vervolgadvies, Evaluatie, Certificaat.

Toetsing

Aan het eind van de training 'Hoe werkt de gemeente' vind je een aantal evaluatievragen die je kennisniveau van het geleerde toetsen.

Certificaat

Hoe gaat dit in zijn werk?

  1. Je volgt de online training in zijn geheel en rondt alle lesonderdelen (dag 1, dag 2 enz.) helemaal af.
  2. Wanneer je de eindtoets hebt behaald, dien je alleen nog het vervolgadvies en de evaluatie te bekijken en waar nodig in te vullen. Daarna wordt het certificaat vrijgegeven en verdwijnt het slotje aan de rechterkant bij ''Certificaat’'.
  3. Na afronding van de training ontvang je uiterlijk de dag erna een bevestigingsmail. Via de link in deze mail ga je automatisch naar de aanbieder en kun je via het dashboard de training kiezen waarvan je het certificaat wil downloaden. Op de pagina van de training scroll je helemaal naar beneden en vind je de knop om je certificaat te downloaden. Let op: de evaluatie, het vervolgadvies en het certificaat komen pas 7 dagen na het starten van de cursus beschikbaar! Tot die tijd blijft het slotje zichtbaar op de knoppen.

Het certificaat kun je uiteraard op je Talentcard® plaatsen. Zo houd je iedereen op de hoogte van de ontwikkeling die je doormaakt.