Introductie in pensioenen

Online cursus Introductie in pensioenen

Hoe staat jouw pensioen ervoor? En hoeveel bouw je eigenlijk op bij je werkgever? Het kan goed zijn dat je deze vragen niet kan beantwoorden zoals zovelen. Daarom is deze online cursus 'Introductie in pensioenen' ontwikkeld. Je leert alles wat je moet weten over pensioenen, pensioenfondsen, wet en regelgeving en meer. 

Hoe staat jouw pensioen ervoor? En hoeveel bouw je eigenlijk op bij je werkgever? Het kan goed zijn dat je deze vragen niet kunt beantwoorden zoals zovelen. Daarom is deze introductie in pensioenen ontwikkeld. Je leert alles wat je moet weten over pensioenen, pensioenfondsen, wet en regelgeving en meer. Gedurende de online cursus kijk je ook naar je eigen pensioen, hoe je er dus zelf voor staat én wat je kunt doen om je pensioen inzichtelijk te krijgen en eventueel aan te vullen.

Doel van de cursus

In de online cursus 'Introductie in pensioenen' leer je hoe pensioenen nu precies in elkaar zitten.

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Inzicht in je eigen pensioen
  • Kennis van de opbouw van een pensioen
  • Kennis van pensioenfondsen
  • Weten of het nodig is om jouw pensioen aan te vullen

Duur en studiebelasting

De online training 'Introductie in pensioenen' duurt ongeveer 3 weken. Elke dag komt er een klein onderdeel aan bod, zodat je alle informatie goed kunt verwerken.

Doelgroep

Deze training is geschikt voor bijna iedereen. Heb je net als veel andere Nederlanders geen goed beeld van pensioenen, laat staan van je eigen pensioen? Dan kan je deze online training volgen. Voorkennis is niet vereist.

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Instructies en procedures opvolgen, Leren.

Lesmaterialen

De online cursus 'Introductie in pensioenen' bestaat uit: E-Book, Vervolgadvies, Evaluatie, Certificaat.

Toetsing

Je ontvangt een certificaat als bewijs van deelname.

Certificaat

Hoe gaat dit in zijn werk?

  1. Je volgt de online training in zijn geheel en rondt alle lesonderdelen (dag 1, dag 2 enz.) helemaal af.
  2. Wanneer je de eindtoets hebt behaald, dien je alleen nog het vervolgadvies en de evaluatie te bekijken en waar nodig in te vullen. Daarna wordt het certificaat vrijgegeven en verdwijnt het slotje aan de rechterkant bij ''Certificaat’'.
  3. Na afronding van de training ontvang je uiterlijk de dag erna een bevestigingsmail. Via de link in deze mail ga je automatisch naar de aanbieder en kun je via het dashboard de training kiezen waarvan je het certificaat wil downloaden. Op de pagina van de training scroll je helemaal naar beneden en vind je de knop om je certificaat te downloaden. Let op: de evaluatie, het vervolgadvies en het certificaat komen pas 7 dagen na het starten van de cursus beschikbaar ! Tot die tijd blijft het slotje zichtbaar op de knoppen.

Het certificaat kun je uiteraard op je Talentcard® plaatsen. Zo houd je iedereen op de hoogte van de ontwikkeling die je doormaakt.