008 | Beter met Nederlandse taal
Leertraject

008 | Beter met Nederlandse taal

Beter met Nederlandse taal | Een nuttige leerlijn met inzetbaarheidsscan,  praktijkgerichte opdrachten en live online colleges De leerlijn bevat tevens een jaar lang onbeperkt toegang tot de leerbibliotheek met 1000+ leeritems, audioboeken, ebooks en meer.

Deze leerlijn behandelt veel voorkomende fouten in het gebruik van de Nederlandse taal. De leerlijn is uitermate geschikt voor mensen met een goede basiskennis van de Nederlandse taal maar die toch de puntjes op de i willen zetten. Handig voor professioneel én persoonlijk gebruik en onmisbaar in een succesvolle carrière.

Doel van de leerlijn

De online leerlijn 'Beter met Nederlandse taal' helpt je de Nederlandse spelling beter te begrijpen en toe te passen. Je zult merken dat je veel sneller kunt werken, omdat je niet meer lang hoeft na te denken of de juiste spelling moet opzoeken. Ga snel aan de slag om je basisvaardigheden te verbeteren!

Wat kan je of ken je na de leerlijn?

 • Onderscheid maken tussen nevenschikkende en onderschikkende voegwoorden;
 • Kennis van het verschil in gebruik tussen 'omdat' en 'doordat';
 • Kennis van het verschil in gebruik tussen 'opdat' en 'zodat';
 • Kennis van de theorie achter 'lijdend voorwerp' en 'meewerkend voorwerp';
 • Kennis van de regels over gebruik van 'hen' en 'hun';
 • Kennis van de regels over tussenletters in samengestelde woorden;
 • Correct toepassen van de regels over tussenletters in samengestelde woorden;
 • Foutloos werkwoorden vervoegen in het Nederlands;
 • Correct gebruik van d, t of dt;
 • Correct vervoegen van werkwoorden;
 • Kennis van de algemene regels voor werkwoordsvervoeging;
 • Correct gebruik van komma's, punten en accenten.

Inhoud en opbouw 

De Leerlijn "Beter met Nederlandse taal" start met een Duurzame InzetbaarheidsindeX (DIX) scan. Deze scan geeft je inzicht in hoe het ervoor staat met jouw duurzame inzetbaarheid. Je krijgt na het afronden van de test een persoonlijk advies van één van onze adviseurs. Het advies geeft je onder meer een beter inzicht in de keuzes die je kunt maken in je carrière.

Nadat je meer inzicht hebt gekregen in je inzetbaarheid vervolg je met de tweedelige hoofdcursus "Beter met Nederlandse taal". Hier leer je om echt foutloos Nederlands te schrijven en spreken. Deze online cursus wordt afgerond met een eindopdracht die je dient in te leveren bij je opleider. Deze begeleider geeft je naar aanleiding van je eindopdracht persoonlijke feedback, tips en advies voor verdieping over dit onderwerp. 

Tijdens de gehele leerlijn zijn er "live leren" momenten waarin je online contact hebt met je opleider en medecursisten. 

Aantal modules

Deze leerlijn bestaat uit een duurzame inzetbaarheidsscan, een online cursus, huiswerkopdrachten en aanvullend lesmateriaal zoals e-books en audioboeken.

Toetsing

Kleine opdrachten tijdens de online cursus, een eindtoets met o.a. meerkeuzevragen en één of meer  (huiswerk)opdrachten.

Cursusvoorwaarden

Deze leerlijn valt onder de STAP regeling. STAP Leerlijnen zijn volledig gesubsidieerd door de overheid en zijn gericht op het versterken van jouw positie op de arbeidsmarkt. Via de overheid kun je je aanmelden voor de leerlijnen. Nadat je een goedgekeurde aanmelding hebt gedaan ontvangen wij van de overheid een bevestiging van jouw aanmelding. Je ontvangt dan binnen twee werkdagen een uitnodiging van ons voor toegang tot de leeromgeving en de desbetreffende leerlijn. Een leerlijn dient binnen 4 weken na uitnodiging te worden aangevangen en dient binnen 6 maanden te worden afgerond. Kijk voor een overzicht van alle voorwaarden van de STAP regeling op Rijksoverheid.nl 

Na afronden van de leerlijn heb je tot maximaal 12 maanden onbeperkt toegang tot de leerbibliotheek met ruim 1000 aanvullende leeritems. 

Certificaat 

Als je de leerlijn succesvol afrondt ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat als bewijs van afronding. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo versterk je je positie op de arbeidsmarkt!

Mondelinge vaardigheid
Samenwerken
Schriftelijke vaardigheid

START MET DE SCAN
De Duurzame InzetbaarheidsindeX (DIX) meet jouw duurzame inzetbaarheid. Het geeft je inzicht in hoe het ervoor staat met jouw duurzame inzetbaarheid. Hoe gezond en gemotiveerd ben je bijvoorbeeld? Hoe sluiten jouw kennis en vaardigheden aan bij je werk? En pas je over 5 jaar nog steeds goed bij je huidige werk?

START DE CURSUS
Nadat je meer inzicht hebt gekregen in jouw inzetbaarheid op de arbeidsmarkt starten we met deel 1 van de hoofdcursus. Na deel 1 volgt uiteraard deel 2. Heel veel succes!

AANVULLEND LESMATERIAAL
Verdiep je verder in het onderwerp. Wij selecteerden enkele thema's die je nog verder helpen om kennis op te doen over dit thema!