002 | Starten met Excel
Leertraject

002 | Starten met Excel

Starten met Excel | Een praktische leerlijn incl. persoonlijke ontwikkelscan, opdrachten en live online colleges. Inclusief 1 jaar toegang tot de leerbibliotheek met 1000+ leeritems, audioboeken, ebooks en meer.

Microsoft Excel is een van de meest gebruikte softwareprogramma’s ter wereld. Het is een uiterst efficiënt en makkelijk programma om mee te rekenen. Waarschijnlijk heb je er al wat ervaring mee maar hoe simpel het ook lijkt, veel mensen halen er lang niet alles uit wat erin zit. Als je deze leerlijn 'Starten met Excel' volgt komt daar verandering in. Je gaat elke dag steeds slimmer werken met Excel. Je leert eindelijk eens goed hoe formules en functies precies werken. Ook leer je de belangrijkste technieken om te werken met Excel en hoe je inzicht creëert met grafieken en cijfers. Na het volgen van de leerlijn krijg je tevens toegang tot aanvullend lesmateriaal om je nog slimmer gebruik te laten maken van Excel.

Doel van de cursus

In de online leerlijn 'Starten met Excel' leer je de basisvaardigheden  o.a. formules, functies, draaitabellen, grafieken en tabellen maken. Dit is bedoeld om beter, sneller en efficiënter Excel te gebruiken. Vooral de praktische voorbeelden en oefeningen bereiden je voor op goed gebruik van Excel.

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Verzamelen, bewerken en presenteren van cijfermatige informatie in een voor de doelgroep inzichtelijke vorm.
  • Data-invoermiddelen bedienen.
  • Toepassen van specialistische kennis van de functies en mogelijkheden voor het produceren van informatie/content.

Inhoud en opbouw 

De Leerlijn "Starten met Excel" start met een 360 graden Persoonlijke ontwikkelscan. Deze scan helpt je om goed in beeld te krijgen waar je talenten en ambities liggen. Je krijgt na het afronden van de test een persoonlijk advies van een van onze adviseurs. Het advies geeft je een beter inzicht in de keuzes die je wilt maken in jouw carrière.

Nadat je meer inzicht hebt gekregen in je persoonlijke ambities vervolg je met de hoofdcursus "Starten met Excel". De online cursus wordt afgerond met een eindopdracht die je dient in te leveren bij jouw opleider. Jouw persoonlijke begeleider geeft je op je opdracht feedback, tips en advies voor verdieping over dit onderwerp.

Tijdens de cursus zijn er "live leren" momenten waarin je online contact hebt met je opleider en medecursisten. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit een persoonlijke ontwikkelscan, een online cursus, huiswerkopdrachten en aanvullend lesmateriaal zoals de cursus "Excel voor gevorderden". 

Toetsing

Kleine opdrachten tijdens de online cursus, een eindtoets met o.a. meerkeuzevragen en een of meer  (huiswerk)opdrachten.

Cursusvoorwaarden

Deze leerlijn valt onder de STAP regeling. STAP Leerlijnen zijn volledig gesubsidieerd door de overheid en zijn gericht op het versterken van jouw positie op de arbeidsmarkt. Via de overheid kun je je aanmelden voor de leerlijnen. Nadat je een goedgekeurde aanmelding hebt gedaan ontvangen wij van de overheid een bevestiging van jouw aanmelding. Je ontvangt dan binnen twee werkdagen een uitnodiging van ons voor toegang tot de leeromgeving en de desbetreffende leerlijn. Een leerlijn dient binnen 4 weken na uitnodiging te worden aangevangen en dient binnen 6 maanden te worden afgerond. Kijk voor een overzicht van alle voorwaarden van de STAP regeling op Rijksoverheid.nl 

Na afronden van de leerlijn heb je tot maximaal 12 maanden onbeperkt toegang tot de leerbibliotheek met ruim 1000 aanvullende leeritems. 

Certificaat 

Als je de leerlijn succesvol afrondt ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat als bewijs van afronding. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo versterk je je positie op de arbeidsmarkt!

Informatie-analyse
Omgang met details
Plannen en organiseren
Probleemanalyse

START MET DE SCAN
Over welke persoonlijk eigenschappen, capaciteiten en ambities beschik jij? Hoe zien anderen in jouw directe omgeving jou? Welke waarde heeft werk in jouw leven en wat is uberhaupt jouw droombaan? Heb jij daar een goed inzicht in? Je zult best wel een beeld van jezelf hebben. Toch goed om dat goed overzichtelijk bij elkaar te hebben staan. Met de Persoonlijke Ontwikkelscan (POS) krijg je alles op een rijtje. Voor een persoonlijke feedback op de uitslag van je rapportage, kun je een pdf van je DISC-rapport mailen naar hp@stapwijz.nl.

START DE CURSUS
Nu je een goed inzicht hebt gekregen in je talenten en ambities gaan we deze vakkundig inzetten voor een goed vervolg van de leerlijn. Succes met de hoofdcursus.

VERVOLG DE CURSUS MET AANVULLEND LESMATERIAAL
Verdiep je verder in het onderwerp. Wij selecteerde een zeer nuttige vervolgcursus die je helpt om nog vaardiger te worden met Excel.

SCAN JE KENNIS
Nu je de cursus gevolgd hebt is het misschien goed om te kijken op welk kennis niveau je bent gekomen door het volgen van de cursus. Wellicht wil je na dit leertraject nog aanvullende cursussen gaan volgen.