011 | Ontwerpen met Adobe InDesign
Leertraject

011 | Ontwerpen met Adobe InDesign

Ontwerpen met Adobe InDesign | Een praktisch leertraject met de Persoonlijke OntwikkelScan, opdrachten en live online colleges. Inclusief 1 jaar toegang tot de leerbibliotheek met 1000+ leeritems, audioboeken, ebooks en meer.

Adobe InDesign is hét pagina opmaak programma waar professionele DTP’ers en vormgevers papieren- en digitale publicaties mee vervaardigen. Denk aan flyers, brochures, boeken, interactieve tijdschriften, ePub’s, interactieve PDF’s, PDF-formulieren en zelfs webpagina’s. Het programma werkt naadloos en native samen met andere programma’s van Adobe zoals Illustrator en Photoshop. Deze programma’s leveren al heel veel illustraties en afbeeldingen die je in een layout kunt gebruiken maar je kunt ze natuurlijk ook zelf maken en/of samenstellen.

Doel van het leertraject

In dit leertraject leer je de basisfuncties van het programma kennen. Het aanmaken van een document is hierin een eerste stap. Maar ook aan basishandelingen als in- en uitzoomen wordt ruimschoots aandacht besteed. Vervolgens is het handig wegwijs te worden in de wereld van de kaders: alles in een document staat in een kader. Leer hoe je basisvormen gebruikt om deze kaders te maken en maak kennis met de vele mogelijkheden van selecteren en dupliceren van deze kaders. Heb je dit een beetje onder de knie? Ga dan verder met het transformeren en uitlijnen van kaders en krijg grip op de diverse onderdelen van je pagina-layout!

Wat leer je

  • aanmaken en bewaren van documenten;

  • hulplijnen, zetspiegel en weergave-opties;
  • kennismaken met de interface en werkruimtes;
  • zoomen en navigeren;
  • objecten transformeren, uitlijnen en verdelen;
  • hoekeffecten toepassen;
  • kopiëren, met en zonder grid;
  • slim werken met lagen;
  • groeperen en vergrendelen van objecten.

Inhoud en opbouw 

Het leertraject "Ontwerpen met Adobe InDesign" start met een 360 graden Persoonlijke OntwikkelScan. Deze scan helpt je om goed in beeld te krijgen waar je talenten en ambities liggen. Je krijgt na het afronden van de test een persoonlijk advies van een van onze adviseurs. Het advies geeft je een beter inzicht in de keuzes die je kunt maken in jouw carrière.

Hierna vervolg je met de hoofdcursus "InDesign - de basis". In deze cursus leer je alle basisaspecten van InDesign begrijpen en vooral praktisch gebruiken. Deze online cursus wordt afgerond met een eindopdracht die je dient in te leveren bij je opleider. Je ontvangt op basis van je eindopdracht persoonlijke feedback, tips en advies voor verdieping over dit onderwerp.  In het aanvullend lesmateriaal vind je veel praktische onderdelen die je nog verder helpen professioneel te leren ontwerpen met dit boeiende software pakket.

Tijdens het gehele leertraject zijn er "live leren" momenten waarin je online contact hebt met je opleider en medecursisten. 

Aantal modules

Dit leertraject bestaat uit de Persoonlijke OntwikkelScan, een online cursus, een eindopdracht en aanvullend lesmateriaal. 

Lesmaterialen

De cursus bestaat uit video’s met downloadbaar oefenmateriaal. Al onze video’s zijn Nederlands gesproken en ondertiteld. Wij maken zoveel mogelijk gebruik van de Engelse Interface van de software maar we benoemen in onze uitleg ook de Nederlandse (vak)termen.
Wanneer je beschikt over een Mac dien je zelf zorg te dragen voor de installatie van de benodigde software op je computer. Stapwijz biedt deze software voor Windows gratis aan. 

Toetsing

Kleine opdrachten tijdens de online cursus, een eindtoets met o.a. meerkeuzevragen en een eindopdracht. 

Contact tijdens het volgen van de cursus

Heb je tijdens het volgen van deze cursus vragen, dan kun je die stellen aan de expert via mail: belinda@house-of-training.nl. Uiteraard kun je ook altijd terecht bij onze helpdesk. Stuur daarvoor een mail naar klantenservice@hobp.nl. 

Certificaat 

Als je het leertraject succesvol afrondt, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat als bewijs van afronding. 

Anticiperen
Besluitvaardigheid
Creativiteit
Durf
Klantgerichtheid
Luisteren
Omgang met details
Overtuigingskracht
Prioritering

START MET DE SCAN
Over welke persoonlijke eigenschappen, capaciteiten en ambities beschik jij? Hoe zien anderen in jouw directe omgeving jou? Welke waarde heeft werk in jouw leven en wat is je droombaan? Met de Persoonlijke OntwikkelScan (POS) krijg je alles op een rijtje.
Voor een persoonlijke feedback op de uitslag van je rapportage, kun je een pdf van je POS-rapport mailen naar hp@stapwijz.nl.

START DE CURSUS
Nu je de scan hebt afgerond, ga je starten met je online cursus. Succes!

AANVULLEND LESMATERIAAL
Verdiep je verder in het onderwerp. Wij selecteerden een aantal aanvullende en interessante leeritems die je verder helpen meer over het onderwerp te ontdekken.