Wet financieel toezicht WFT

Online cursus Wet Financieel Toezicht WFT

De Wet Financieel Toezicht is van toepassing om te zorgen voor juist handelen in de financiële markt. Deze online cursus is een introductie en daarmee een prima voorloper op de gecertificeerde WFT-opleidingen.

De Wet Financieel Toezicht heeft als doel: correct handelen in de financiële markt. Veel medewerkers moeten verplicht WFT-examen doen om te laten zien dat ze op de hoogte zijn van de regelgeving. Dit is zelfs nodig om hun functie te mogen uitoefenen. Is dat voor jouw functie niet nodig maar wil je wel goed op de hoogte zijn van de wet? Of wil je begrijpen wat je klanten of medewerkers exact moeten kennen? Deze introductie geeft je een goed beeld van de Wet Financieel Toezicht. Het is een prima voorloper op de werkelijke WFT-opleidingen en de bijbehorende examens. Dit is GEEN vervanging voor de gecertificeerde WFT-Basis of andere training.

Doel van de cursus

In de online cursus 'Wet Financieel Toezicht WFT' leer je weten wat de Wet Financieel Toezicht inhoudt.

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Kennis van de Wet Financieel Toezicht
  • Inzicht in wat je wel of niet mag adviseren volgens de Wet Financieel Toezicht

Duur en studiebelasting

De online training 'Wet Financieel Toezicht WFT' duurt ongeveer 4 weken.

Doelgroep

Iedereen die actief is binnen een bank of in het verzekeringswezen. Speciaal als je niet verplicht je WFT-diploma moet halen maar wel goed op de hoogte wilt zijn van de wet en de consequenties. Ook ideaal als je als zzp’er een opdracht hebt binnen een bank of in het verzekeringswezen, of als je veel klanten in die markt hebt. Dit is GEEN vervanging voor de gecertificeerde WFT-Basis of andere training.

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Instructies en procedures opvolgen.

Lesmaterialen

De online cursus 'Wet Financieel Toezicht WFT' bestaat uit: E-Book, Vervolgadvies, Evaluatievragen, Certificaat.

Toetsing:

Je ontvangt een certificaat als bewijs van deelname. 

Certificaat

Als je een training volledig afrondt en slaagt voor de toets, ontvang je van de opleider een certificaat.

Hoe gaat dit in zijn werk?

  1. Je volgt de online training in zijn geheel en rondt alle lesonderdelen (dag 1, dag 2 enz.) helemaal af.
  2. Wanneer je de eindtoets hebt behaald, dien je alleen nog het vervolgadvies en de evaluatie te bekijken en waar nodig in te vullen. Daarna wordt het certificaat vrijgegeven en verdwijnt het slotje aan de rechterkant bij ''Certificaat’'.
  3. Na afronding van de training ontvang je uiterlijk de dag erna een bevestigingsmail. Via de link in deze mail ga je automatisch naar de aanbieder en kun je via het dashboard de training kiezen waarvan je het certificaat wil downloaden. Op de pagina van de training scroll je helemaal naar beneden en vind je de knop om je certificaat te downloaden. Let op: het certificaat komt pas 7 dagen na het starten van de cursus beschikbaar ! Tot die tijd blijft het slotje zichtbaar op de knop Certificaat.

Het certificaat kun je uiteraard op je Talentcard® plaatsen. Zo houd je iedereen op de hoogte van de ontwikkeling die je doormaakt.