044 | Management en bedrijfskunde (MBA)
Leertraject

044 | Management en bedrijfskunde (MBA)

Management en bedrijfskunde (MBA) | Een uitgebreid leertraject met een Persoonlijke OntwikkelScan, opdrachten en live online colleges. Inclusief 1 jaar toegang tot de leerbibliotheek met 1000+ leeritems, audioboeken, ebooks en meer.

Een zeer compacte, unieke MBA/bedrijfskunde cursus voor het management. Denk aan wat Ben Tiggelaar deed met 'MBA in 1 dag', maar dan inhoudelijk veel uitgebreider, met meer praktische tips. Je leert in sneltreinvaart de essentie van alle kerngebieden van ieder bedrijf: strategie, nieuwe business, organisatie, management, financiën, verbetering, mensen mobiliseren en leiderschap/ondernemerschap. Plus het logische verband hiertussen. Deze cursus biedt je compleet bedrijfsbegrip zonder poeha. Helder. Gestructureerd. Direct toepasbaar.

Door deze module vergroot je jouw algemene inzetbaarheid en vergroot je jouw zelfbeeld. De module leert je door zelfmanagement te verbeteren, je sociale vaardigheden te verbeteren, efficiënter mensen en taken te managen, verbetert innovatie- en analytische vaardigheden. Daarom richt de module zich op jouw carriere of het professionaliseren van je werkzaamheden. De module is geschikt voor ondernemers, mensen die een carrièreswitch wensen, mensen die professionele ambities hebben, professioneel werkzaam zijn binnen het thema. 

Doel van het leertraject

In het leertraject 'Management en bedrijfskunde" leer je om zowel jezelf als je business succesvoller te maken door een beter compleet begrip van de business. Dit leertraject is voor iedereen die succesvoller wil functioneren in zijn of haar organisatie, in het bijzonder voor managementleden. Anderen noemen deze gestructureerde cursus meer dan nuttig en direct toepasbaar in hun onderneming. 

Wat leer je

  • solide opstarten van nieuwe bedrijvigheid;
  • stroomlijnen van een groeiende organisatie;
  • betere managementvaardigheden;
  • beter begrijpen van bedrijfsvoering;
  • verbetertechnieken toepassen;
  • optimaliseren van bedrijfsprocessen.

Inhoud en opbouw 

Het leertraject "Management en Bedrijfskunde" start met een professionele DISC persoonlijkheidstest. Deze test geeft je een goed inzicht in je persoonlijke drijfveren. Je krijgt na het afronden van de test een gedetailleerd advies van een van onze adviseurs. Het advies geeft je een goede basis om zoveel mogelijk uit dit leertraject te halen. 

Hierna vervolg je het leertraject met de hoofdcursus "10 Kerngebieden van bedrijfskunde". De cursus wordt afgerond met een eindopdracht die je dient in te leveren bij jouw persoonlijke begeleider. Je krijgt feedback op je opdracht en tips & advies. Tenslotte kun je het aanvullend lesmateriaal bekijken voor nog meer verdieping in het onderwerp.

Tijdens het leertraject zijn er "live leren" momenten waarin je online contact hebt met je opleider en medecursisten. 

Aantal modules

Het leertraject bestaat uit een DISC scan, een onlinecursus, huiswerkopdrachten en aanvullend lesmateriaal. 

Toetsing

Kleine opdrachten tijdens de online cursus, een eindtoets met o.a. meerkeuzevragen en een eindopdracht.

Certificaat 

Als je het leertraject succesvol afrondt, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat als bewijs van afronding. 

Ambitie
Anticiperen
Besluitvaardigheid
Informatie-analyse
Omgang met details
Omgevingsbewustzijn
Onafhankelijkheid
Ontwikkelen medewerkers
Oordeelsvorming
Organisatiegericht aansturen
Plannen en organiseren
Prioritering
Probleemanalyse
Samenbindend leiderschap
Samenwerken
Stressbestendigheid
Timemanagement
Toekomstvisie
Toewijding
Verandervermogen
Zelfinzicht
Zelfvertrouwen

START MET DE SCAN
De professionele DISC persoonlijkheidstest geeft je inzicht in je persoonlijkheid en je communicatie- en gedragsstijl. De scores vertellen je hoe je communiceert en reageert in verschillende situaties en welke rol je hebt in een team.
Voor een persoonlijke feedback op de uitslag van je rapportage, kun je een pdf van je DISC-rapport mailen naar hp@stapwijz.nl.

START DE CURSUS
Nu je de scan hebt afgerond, ga je starten met je online cursus. Succes!

AANVULLEND LESMATERIAAL
Verdiep je verder in het onderwerp. Wij selecteerden een aantal aanvullende en interessante leeritems die je verder helpen meer over het onderwerp te ontdekken.