045 | Effectief vergaderen
Leertraject

045 | Effectief vergaderen

Effectief vergaderen | Een praktisch leertraject met een DISC scan, nuttige opdrachten en live online colleges. Inclusief 1 jaar toegang tot de leerbibliotheek met 1000+ leeritems, audioboeken, E-books en meer.

Wist je dat vergaderen ook wel eens 'de duurste manier van communiceren' wordt genoemd? Wij denken dat die gedachte terecht is. Bedrijven en individuen hebben er alle belang bij dat vergaderingen zo ordelijk en efficiënt mogelijk verlopen. In deze uitgebreide online training leer je hoe je een goede vergadering houdt en leidt. 

Door deze module vergroot je jouw algemene inzetbaarheid en vergroot je jouw zelfbeeld. De module leert je door zelfmanagement te verbeteren, je sociale vaardigheden te verbeteren en efficiënter mensen en taken te managen. Daarom richt de module zich op jouw carriere of het professionaliseren van je werkzaamheden. De module is geschikt voor ondernemers, mensen die een carrièreswitch wensen en mensen die professionele ambities hebben.

Doel van het leertraject

Het doel van 'Effectief vergaderen' is om kort, bondig en effectief (beslissingsgericht) te leren vergaderen. Dit leertraject is in principe bestemd voor iedereen die begrijpt dat effectief vergaderen iets is wat je moet leren. De cursus is buitengewoon geschikt voor mensen die regelmatig optreden als voorzitter en daarvoor een praktische en duidelijke handleiding zoeken. Advies vooropleiding: MBO2

Wat leer je

  • basiskennis over vergaderen (zoals doelen, vormen en onderdelen);
  • kennis van de taken van een voorzitter, notulist en andere deelnemers;
  • kennis van verloop van een geordend besluitvormingsproces (inclusief de valkuilen).

Inhoud en opbouw 

Het leertraject "Effectief vergaderen" start met een professionele DISC persoonlijkheidsscan. Deze test geeft je een goed inzicht in je persoonlijke drijfveren. Je krijgt na het afronden van de scan een gedetailleerd advies van een van onze adviseurs. Het advies geeft je een goede basis om zoveel mogelijk uit dit leertraject te halen. 

Hierna vervolg je het leertraject met de hoofdcursus "Effectief vergaderen". De cursus wordt afgerond met een eindopdracht die je dient in te leveren bij jouw persoonlijke begeleider. Je krijgt feedback op je opdracht en tips & advies. Tenslotte kun je het aanvullend lesmateriaal bekijken voor nog meer verdieping in het onderwerp.

Tijdens het leertraject zijn er "live leren" momenten waarin je online contact hebt met je opleider en medecursisten. 

Aantal modules

Het leertraject bestaat uit een DISC scan, een onlinecursus, een eindopdracht en aanvullend lesmateriaal.

Toetsing

Kleine opdrachten tijdens de online cursus, een eindtoets met o.a. meerkeuzevragen en een eindopdracht.

Certificaat 

Als je het leertraject succesvol afrondt, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat als bewijs van afronding.

Aanpassingsvermogen
Anticiperen
Besluitvaardigheid
Discipline
Informatie-analyse
Initiatief nemen
Integriteit
Luisteren
Mondelinge vaardigheid
Omgevingsbewustzijn
Oordeelsvorming
Organisatiegericht aansturen
Overtuigingskracht
Probleemanalyse
Samenbindend leiderschap
Snel schakelen
Toekomstvisie
Verandervermogen
Zelfvertrouwen

START MET DE SCAN
De professionele DISC persoonlijkheidstest geeft je inzicht in je persoonlijkheid en je communicatie- en gedragsstijl. De scores vertellen je hoe je communiceert en reageert in verschillende situaties en welke rol je hebt in een team.
Voor een persoonlijke feedback op de uitslag van je rapportage, kun je een pdf van je DISC-rapport mailen naar hp@stapwijz.nl.

START DE CURSUS
Nu je de scan hebt afgerond, ga je starten met je online cursus. Succes!

AANVULLEND LESMATERIAAL
Verdiep je verder in het onderwerp. Wij selecteerden een aantal aanvullende en interessante leeritems die je verder helpen meer over het onderwerp te ontdekken.