046 | Beter communiceren
Leertraject

046 | Beter communiceren

Beter communiceren | Een praktisch leertraject met een DISC scan, nuttige opdrachten en live online colleges. Inclusief 1 jaar toegang tot de leerbibliotheek met 1000+ leeritems, audioboeken, E-books en meer.

Iedereen heeft wel een vaag idee over wat communicatie is. Via het internet, TV en andere media krijg je geregeld in hap-en-snapvorm informatie over de theorie achter een effectief communicatieproces. Deze online cursus laat je op een overzichtelijke manier alle hoofdzaken zien. 

Door deze module vergroot je jouw algemene inzetbaarheid en vergroot je jouw zelfbeeld. De module leert je door zelfmanagement te verbeteren, je sociale vaardigheden te verbeteren en efficiënter mensen en taken te managen. Daarom richt de module zich op jouw carriere of het professionaliseren van je werkzaamheden. De module is geschikt voor ondernemers, mensen die een carrièreswitch wensen en mensen die professionele ambities hebben.

Doel van het leertraject

Het leertraject 'Effectief communiceren' geeft je meer inzicht in het communicatieproces, onder andere op de werkvloer. Daarmee kun je je eigen performance op het gebied van communicatie verbeteren. Dit leertraject is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in het verbeteren van zijn eigen performance op het gebied van communicatie. Ook is deze online training heel geschikt om je theoretische kennis grondig op te frissen. Advies vooropleiding: MBO2

Wat leer je

  • kennis van basiselementen uit de communicatietheorie;
  • kennis van diverse communicatielijnen, gesprekstechnieken en communicatievormen;
  • inzicht in communicatie op de werkvloer (via praktijkvoorbeelden);
  • kennis van LSD-techniek (Luisteren, Samenvatten, Doorvragen);
  • onderscheiden van diverse fasen in een gesprek.

Inhoud en opbouw 

Het leertraject "Beter communiceren" start met een professionele DISC persoonlijkheidsscan. Deze test geeft je een goed inzicht in je persoonlijke drijfveren. Je krijgt na het afronden van de scan een persoonlijk advies van een van onze adviseurs. Het scanrapport en de feedback geven je een goede basis om zoveel mogelijk uit dit leertraject te halen. 

Hierna vervolg je het leertraject met de hoofdcursus "Effectief communiceren". De cursus wordt afgerond met een eindopdracht die je dient in te leveren bij jouw persoonlijke begeleider. Je krijgt feedback op je opdracht en tips & advies. Tenslotte kun je het aanvullend lesmateriaal bekijken voor nog meer verdieping in het onderwerp.

Tijdens het leertraject zijn er "live leren" momenten waarin je online contact hebt met je opleider en medecursisten. 

Aantal modules

Het leertraject bestaat uit een DISC scan, een onlinecursus, een eindopdracht en aanvullend lesmateriaal. 

Toetsing

Kleine opdrachten tijdens de online cursus, een eindtoets met o.a. meerkeuzevragen en een eindopdracht.

Certificaat 

Als je het leertraject succesvol afrondt, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat als bewijs van afronding. 

Luisteren
Omgang met details
Oordeelsvorming
Prioritering
Schriftelijke vaardigheid
Snel schakelen
Toewijding

START MET DE SCAN
De professionele DISC persoonlijkheidstest geeft je inzicht in je persoonlijkheid en je communicatie- en gedragsstijl. De scores vertellen je hoe je communiceert en reageert in verschillende situaties en welke rol je hebt in een team.
Voor een persoonlijke feedback op de uitslag van je rapportage, kun je een pdf van je DISC-rapport mailen naar hp@stapwijz.nl.

START DE CURSUS
Nu je in de DISC inzicht dat je hebt gekregen in je persoonlijke communicatie- en gedragstijlen gaan we starten met de hoofdcursus.

AANVULLEND LESMATERIAAL
Verdiep je verder in het onderwerp. Wij selecteerden een aantal aanvullende en interessante leeritems die je verder helpen meer over het onderwerp te ontdekken.