047 | Werk aan een succesvolle organisatie
Leertraject

047 | Werk aan een succesvolle organisatie

Werk aan een succesvolle organisatie | Een praktisch leertraject met een DISC scan, nuttige opdrachten en live online colleges. Inclusief 1 jaar toegang tot de leerbibliotheek met 1000+ leeritems, audioboeken, E-books en meer.

Een bedrijf moet zichzelf succesvol in de wereld zien te houden. Bij de doordachte aanpak daarvan komt strategie kijken. Dit komt neer op sleutelen aan je bedrijf, opdat je er beter mee presteert. Dat sleutelen kan aan allerlei elementen, bijvoorbeeld aan wat je organisatie überhaupt wel en niet doet, aan welke marktvoordelen je daarin hebt ontworpen, aan je profiel ten opzichte van concurrentie, aan keuzen ten aanzien van klanten, aan hoe je hen effectief 'bewerkt' met marketing en sales, enzovoort. In deze online cursus maak je kennis met 7 belangrijke 'hendels' die je kunt inzetten voor een succesvolle en praktische strategie. 

Door deze module vergroot je jouw algemene inzetbaarheid en vergroot je jouw zelfbeeld. De module leert je door zelfmanagement te verbeteren, je sociale vaardigheden te verbeteren en efficiënter mensen en taken te managen. Daarom richt de module zich op jouw carriere of het professionaliseren van je werkzaamheden. De module is geschikt voor ondernemers, mensen die een carrièreswitch wensen en mensen die professionele ambities hebben.

Doel van het leertraject

Doel is om je te leren wat de strategische 'hendels' zijn om te sleutelen aan het succes van je bedrijf op allerlei gebieden, en om je te leren hoe je tot een praktische strategie komt. In de cursus leer je de 7 belangrijkste kennen. Dit leertraject is algemeen gezien voor iedereen die succesvoller wil functioneren in iedere mogelijke organisatie. Specifieker gezien is de cursus voor mensen die in de positie zitten om strategisch aan het bedrijf te kunnen sleutelen. Advies vooropleiding: HBO bachelor.

Wat leer je

  • kennis van bestaansredenen: wat zijn visie, missie, strategie – en wat kunnen deze begrippen wel en niet voor je doen;
  • kennis van organisatie-elementen: verbeteren van je portfolio, activiteiten, en resources;
  • kennis van omgevingselementen: beter inspelen op klanten, concurrenten, en de keten;
  • kennis van positionering: voordelen inbouwen t.a.v. productie, product, markt, transacties;
  • strategie maken: waar haal je de ideeën vandaan, hoe doe je het stap voor stap.

Inhoud en opbouw 

Het leertraject "Werk aan een succesvolle organisatie" start met een professionele DISC persoonlijkheidstest. Deze test geeft je een goed inzicht in je persoonlijke drijfveren. Je krijgt na het afronden van de test een gedetailleerd advies van een van onze adviseurs. Het advies geeft je een goede basis om zoveel mogelijk uit dit leertraject te halen. 

Hierna vervolg je het leertraject met de hoofdcursus "7 Strategische hendels voor een succesvolle organisatie (MBA)". De cursus wordt afgerond met een eindopdracht die je dient in te leveren bij jouw persoonlijke begeleider. Je krijgt feedback op je opdracht en tips & advies. Tenslotte kun je het aanvullend lesmateriaal bekijken voor nog meer verdieping in het onderwerp. 

Tijdens het leertraject zijn er "live leren" momenten waarin je online contact hebt met je opleider en medecursisten. 

Aantal modules

Het leertraject bestaat uit een DISC scan, een online cursus, een eindopdracht en aanvullend lesmateriaal.

Toetsing

Kleine opdrachten tijdens de online cursus, een eindtoets met o.a. meerkeuzevragen en een eindopdracht.

Certificaat 

Als je het leertraject succesvol afrondt, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat als bewijs van afronding. 

Aanpassingsvermogen
Ambitie
Besluitvaardigheid
Betrokkenheid
Creativiteit
Informatie-analyse
Initiatief nemen
Mondelinge vaardigheid
Motiveren
Omgang met details
Omgevingsbewustzijn
Ontwikkelen medewerkers
Oordeelsvorming
Organisatiegericht aansturen
Overtuigingskracht
Plannen en organiseren
Prioritering
Probleemanalyse
Samenbindend leiderschap
Snel schakelen
Stressbestendigheid
Toekomstvisie
Verandervermogen
Zelfvertrouwen

START MET DE SCAN
De professionele DISC persoonlijkheidstest geeft je inzicht in je persoonlijkheid en je communicatie- en gedragsstijl. De scores vertellen je hoe je communiceert en reageert in verschillende situaties en welke rol je hebt in een team.
Voor een persoonlijke feedback op de uitslag van je rapportage, kun je een pdf van je DISC-rapport mailen naar hp@stapwijz.nl.

START DE CURSUS
Nu je de scan hebt afgerond, ga je starten met je online cursus. Succes!

AANVULLEND LESMATERIAAL
Verdiep je verder in het onderwerp. Wij selecteerden een aantal aanvullende en interessante leeritems die je verder helpen meer over het onderwerp te ontdekken.