051 | Management kun je leren
Leertraject

051 | Management kun je leren

Management kun je leren | Een praktisch leertraject met een DISC scan, opdrachten en live online colleges. Inclusief 1 jaar toegang tot de leerbibliotheek met 1000+ leeritems, audioboeken, ebooks en meer.

Management gaat over de doorlopende aandacht voor en sturing op de gezondheid van een bedrijf of organisatie. Dit speelt zich af op verschillende niveaus. Een bedrijf moet gezond zijn in relatie tot de buitenwereld en tot de binnenwereld. In dit leertraject wordt uitgelegd wat management in de kern is, waarom het zo’n uitdaging is, en hoe je meer grip krijgt. Je leert vijf aanpakken om je managementgrip te vergroten, o.a. via diverse praktische tools en aanwijzingen.

Door deze module vergroot je jouw algemene inzetbaarheid en vergroot je jouw zelfbeeld. De module leert je door zelfmanagement te verbeteren, je sociale vaardigheden te verbeteren, efficiënter mensen en taken te managen, verbetert innovatie- en analytische vaardigheden. Daarom richt de module zich op jouw carriere of het professionaliseren van je werkzaamheden. De module is geschikt voor ondernemers, mensen die een carrièreswitch wensen of mensen die professionele ambities hebben. 

 

Doel van het leertraject

Doel is om je te leren hoe je je managementgrip op de zaak kan vergroten, zodat je meer pro-actief kan bouwen aan het bedrijf en minder reactief ad hoc issues aan het oplossen bent. Ook leer je begrijpen waarom je misschien maar tot beperkte hoogte grip wilt, vanwege de implicaties die vergaande drang tot controle en beheersing heeft. Dit leertraject is voor iedereen die de managementtaak wil aanscherpen om meer grip op de zaak te krijgen, en het gevoel van ad hoc besturing (vooral reageren op issues die voortdurend voorbijkomen) te verminderen. Advies vooropleiding: HBO bachelor.

Wat leer je

  • inzicht in je persoonlijke communicatie- en gedragsstijlen;
  • kennis van management: wat is het, wat is de noodzaak, wat is de kerntaak, wat is de focus, en dit op drie niveaus;
  • kennis van hoe management werkt: wat manage je eigenlijk, wat zijn de stappen in de mentale lus die je steeds doorloopt, welke implicaties heeft dat voor wat je allemaal zou moeten weten, en wat zijn intrinsieke, complicerende factoren;
  • verbeteren van management: o.a. systematiek bouwen, managementmodellen.

Inhoud en opbouw 

Het leertraject "Management kun je leren" start met een professionele DISC scan. Deze test geeft je een goed inzicht in je persoonlijke drijfveren. Je krijgt na het afronden van de test een gedetailleerd advies van een van onze adviseurs. Het advies geeft je een goede basis om zoveel mogelijk uit dit leertraject te halen. 

Hierna vervolg je het leertraject met de compacte hoofdcursus "Management MBA". De online cursus wordt afgerond met een eindopdracht die je inlevert bij jouw persoonlijke begeleider. Je krijgt feedback op je opdracht en tips & advies. Tenslotte kun je het aanvullend lesmateriaal bekijken voor nog meer verdieping in het onderwerp.

Tijdens het leertraject zijn er "live leren" momenten waarin je online contact hebt met je opleider en medecursisten. 

Aantal modules

Dit leertraject bestaat uit een DISC scan, een online cursus, een eindopdracht en aanvullend lesmateriaal.

Toetsing

Kleine opdrachten tijdens de online cursus, een eindtoets met o.a. meerkeuzevragen en een eindopdracht.

Certificaat 

Als je het leertraject succesvol afrondt, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat als bewijs van afronding.

Ambitie
Besluitvaardigheid
Creativiteit
Delegeren
Discipline
Initiatief nemen
Mondelinge vaardigheid
Motiveren
Omgang met details
Omgevingsbewustzijn
Ontwikkelen medewerkers
Organisatiegericht aansturen
Plannen en organiseren
Prioritering
Probleemanalyse
Samenbindend leiderschap
Stressbestendigheid
Timemanagement
Verandervermogen
Zelfinzicht
Zelfvertrouwen

START MET DE SCAN
De professionele DISC persoonlijkheidstest geeft je inzicht in je persoonlijkheid en je communicatie- en gedragsstijl. De scores vertellen je hoe je communiceert en reageert in verschillende situaties en welke rol je hebt in een team.
Voor een persoonlijke feedback op de uitslag van je rapportage, kun je een pdf van je DISC-rapport mailen naar hp@stapwijz.nl.

START DE CURSUS
Nu je de scan hebt afgerond, ga je starten met je online cursus. Succes!

AANVULLEND LESMATERIAAL
Verdiep je verder in het onderwerp. Wij selecteerden een aantal aanvullende en interessante leeritems die je verder helpen meer over het onderwerp te ontdekken.