059 | Communiceren met podcasts, blogs en columns
Leertraject

059 | Communiceren met podcasts, blogs en columns

Podcast maken, blogs schrijven en vloggen | Een praktische leerlijn incl. een persoonlijke ontwikkelscan, opdrachten en live online colleges. Inclusief 1 jaar toegang tot de leerbibliotheek met 1000+ leeritems, audioboeken, ebooks en meer.

Ben je al een tijdje van plan om een blog of column te schrijven? Zie je je concurrenten mooie podcasts maken? Heb je al een hele lijst met onderwerpen maar komt het er niet van om daadwerkelijk te beginnen? Of heb je al eens een poging gewaagd, maar ben je na twee weken afgeknapt? Een grote kans dat je met deze leerlijn toch een (semi-)professionele blogger, columnist of podcastmaker kunt worden. Tijd voor een praktisch toegespitste online cursus!

Doel van de leerlijn

De leerlijn 'Communiceren met podcasts, blogs en columns' maakt je vertrouwd met de zaken die je moet weten als je je succesvol zakelijk wilt profileren. 

Wat leer je

  • Je krijgt inzicht in je persoonlijke talenten en ambities
  • Kennis van schrijfproces (voorbereiden, opbouwen van document, schrijven, gebruik van stijlmiddelen)
  • Beter profileren via columns en blogs
  • Werken met audacity, voor het maken van professionele audio producties 

Inhoud en opbouw 

De Leerlijn "Communiceren met podcasts, blogs en columns" start met een 360 graden Persoonlijke ontwikkelscan. Deze scan helpt je om goed in beeld te krijgen waar je talenten en ambities liggen. Je krijgt na het afronden van de test een persoonlijk advies van een van onze adviseurs. Het advies geeft je een beter inzicht in de keuzes die je wilt maken in jouw carrière.

Nadat je meer inzicht hebt gekregen in je persoonlijke ambities vervolg je met de hoofdcursus. Deze online cursus wordt afgerond met een eindopdracht die je dient in te leveren bij jouw opleider. Jouw persoonlijke begeleider geeft je op je opdracht feedback, tips en advies voor verdieping over dit onderwerp. In het aanvullend lesmateriaal vind je veel praktische onderdelen die je nog verder helpen professioneel te communiceren via audio en blogs. 

Tijdens de cursus zijn er "live leren" momenten waarin je online contact hebt met je opleider en medecursisten. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit een persoonlijke ontwikkelscan, een online cursus, huiswerkopdrachten en aanvullend lesmateriaal zoals korte cursussen, e-books en audioboeken. 

Toetsing

Kleine opdrachten tijdens de online cursus, een eindtoets met o.a. meerkeuzevragen en een of meer  (huiswerk)opdrachten.

Cursusvoorwaarden

Deze leerlijn valt onder de STAP regeling. STAP Leerlijnen zijn volledig gesubsidieerd door de overheid en zijn gericht op het versterken van jouw positie op de arbeidsmarkt. Via de overheid kun je je aanmelden voor de leerlijnen. Nadat je een goedgekeurde aanmelding hebt gedaan ontvangen wij van de overheid een bevestiging van jouw aanmelding. Je ontvangt dan binnen twee werkdagen een uitnodiging van ons voor toegang tot de leeromgeving en de desbetreffende leerlijn. Een leerlijn dient binnen 4 weken na uitnodiging te worden aangevangen en dient binnen 6 maanden te worden afgerond. Kijk voor een overzicht van alle voorwaarden van de STAP regeling op Rijksoverheid.nl 

Na afronden van de leerlijn heb je tot maximaal 12 maanden onbeperkt toegang tot de leerbibliotheek met ruim 1000 aanvullende leeritems. 

Certificaat 

Als je de leerlijn succesvol afrondt ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat als bewijs van afronding. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo versterk je je positie op de arbeidsmarkt!

Aanpassingsvermogen
Anticiperen
Besluitvaardigheid
Creativiteit
Durf
Energie
Initiatief nemen
Mondelinge vaardigheid
Omgang met details
Omgevingsbewustzijn
Onafhankelijkheid
Overtuigingskracht
Toekomstvisie
Toewijding
Zelfinzicht
Zelfvertrouwen

START MET DE SCAN
Over welke persoonlijk eigenschappen, capaciteiten en ambities beschik jij? Hoe zien anderen in jouw directe omgeving jou? Welke waarde heeft werk in jouw leven en wat is überhaupt jouw droombaan? Heb jij daar een goed inzicht in? Je zult best wel een beeld van jezelf hebben. Toch verstandig om dat goed overzichtelijk bij elkaar te hebben staan. Met de Persoonlijke Ontwikkelscan (POS) krijg je alles op een rijtje. Voor een persoonlijke feedback op de uitslag van je rapportage, kun je een pdf van je POS-rapport mailen naar hp@stapwijz.nl.

START DE CURSUS
Nu je een goed inzicht hebt gekregen in je talenten en ambities gaan we deze vakkundig inzetten voor een goed vervolg van de leerlijn. Succes met de hoofdcursus.

AANVULLEND LESMATERIAAL
Verdiep je verder in het onderwerp. Wij selecteerden een aantal aanvullende en nuttige thema's die je nog verder helpen om beter te communiceren met moderne media.