067 | Organisatie-ontwerp (MBA)
Leertraject

067 | Organisatie-ontwerp (MBA)

Organisatie-ontwerp (MBA) | Een praktisch leertraject met een DISC scan, nuttige opdrachten en live online colleges. Inclusief 1 jaar toegang tot de leerbibliotheek met 1000+ leeritems, audioboeken, E-books en meer.

Als je eenmaal in business bent, moet je zorgen dat de uitvoering van je operaties soepel verloopt. Naarmate hier meer mensen bij betrokken zijn wordt een heldere en vaste verdeling van het werk belangrijker, ofwel het 'ontwerp' van de organisatie. Daarbij is lang geleund op de principes van scientific management, leidend tot traditionele structuren die zich kenmerken door hiërarchie, strakke processen, functionele scheiding van taken, en nog wat praktijken. Omdat zulke structuren naast hun voordelen tot flinke nadelen leiden, zijn er modernere vormen van organiseren gekomen die die nadelen reduceren. Na het volgen van dit leertraject begrijp je het effect van het organisatie-ontwerp op het functioneren van je organisatie en krijg je de eerste ideeën om het ontwerp eventueel aan te passen.

Door deze module vergroot je jouw algemene inzetbaarheid en vergroot je jouw zelfbeeld. De module leert je door zelfmanagement te verbeteren, je sociale vaardigheden te verbeteren, efficiënter mensen en taken te managen en verbetert innovatie- en analytische vaardigheden. Daarom richt de module zich op jouw carriere of het professionaliseren van je werkzaamheden. De module is geschikt voor ondernemers, mensen die een carrièreswitch wensen, mensen die professionele ambities hebben en professioneel werkzaam zijn binnen het thema HR.

Doel van het leertraject

Doel is om je te leren om organisaties die groeien of die juist zijn vastgeroest beter te stroomlijnen voor meer effectiviteit en efficiëntie. Dit leertraject is algemeen gezien voor iedereen die beter wil snappen wat het effect van een organisatiestructuur is op het functioneren van de organisatie. Specifieker gezien is het voor iedereen die voelt dat er iets moet veranderen aan het organisatie-ontwerp en die daarover eerste ideeën wil krijgen. Advies vooropleiding: HBO bachelor.

Wat leer je

  • kennis van organisatieontwerp: wat is het, wat zijn bruikbare indelingen;
  • kennis van klassiek ontwerp: scientific management, de tools en praktijken, de voor- en nadelen daarvan;
  • kennis van modern ontwerp: welke zwakke punten die door klassiek ontwerp ontstaan moeten gerepareerd worden, principes van modern organiseren, praktijken op drie niveaus, voorwaarden om ermee aan de slag te kunnen, vergelijking met klassiek.

Inhoud en opbouw 

Het leertraject "Organisatie-ontwerp (MBA)" start met een professionele DISC scan. Deze test geeft je een goed inzicht in je persoonlijke drijfveren. Je krijgt na het afronden van de scan een gedetailleerd advies van een van onze adviseurs. Het advies geeft je een goede basis om zoveel mogelijk uit dit leertraject te halen. 

Hierna vervolg je het leertraject met de hoofdcursus. De online cursus wordt afgerond met een eindopdracht die je inlevert bij jouw persoonlijke begeleider. Je krijgt feedback op je opdracht en tips & advies. Tenslotte kun je het aanvullend lesmateriaal bekijken voor nog meer verdieping in het onderwerp.

Tijdens het leertraject zijn er "live leren" momenten waarin je online contact hebt met je opleider en medecursisten. 

Aantal modules

Het leertraject bestaat uit een DISC scan, een onlinecursus, een eindopdracht en aanvullend lesmateriaal.

Toetsing

Kleine opdrachten tijdens de online cursus, een eindtoets met o.a. meerkeuzevragen en een eindopdracht. 

Certificaat 

Als je het leertraject succesvol afrondt, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat als bewijs van afronding.

Besluitvaardigheid
Creativiteit
Discipline
Energie
Initiatief nemen
Luisteren
Mondelinge vaardigheid
Omgang met details
Omgevingsbewustzijn
Onafhankelijkheid
Oordeelsvorming
Overtuigingskracht
Plannen en organiseren
Prioritering
Probleemanalyse
Samenwerken
Stressbestendigheid
Timemanagement
Vasthoudendheid
Verandervermogen
Zelfinzicht
Zelfvertrouwen

START MET DE SCAN
De professionele DISC persoonlijkheidstest geeft je inzicht in je persoonlijkheid en je communicatie- en gedragsstijl. De scores vertellen je hoe je communiceert en reageert in verschillende situaties en welke rol je hebt in een team.
Voor een persoonlijke feedback op de uitslag van je rapportage, kun je een pdf van je DISC-rapport mailen naar hp@stapwijz.nl.

START DE CURSUS
Nu je de scan hebt afgerond, ga je starten met je online cursus. Succes!

AANVULLEND LESMATERIAAL
Verdiep je verder in het onderwerp. Wij selecteerden een aantal aanvullende en interessante leeritems die je verder helpen meer over het onderwerp te ontdekken.