077 | Effectief verkopen
Leertraject

077 | Effectief verkopen

Effectief verkopen | Een praktischleertraject met een DISC scan, nuttige opdrachten en live online colleges. Inclusief 1 jaar toegang tot de leerbibliotheek met 1000+ leeritems, audioboeken, E-books en meer.

Effectief verkopen. Dat doe je niet alleen omdat je baas dat van je vraagt, maar ook omdat je het gewoon leuk vindt. Maar wat is effectief? Dit leertraject gaat in op de fasen in het verkoopgesprek, de methoden van adviseren en natuurlijk de manier waarop je een verkoopgesprek afrondt. 

Deze module vergroot jouw beroepsspecifieke vaardigheden en vergroot je jouw zelfbeeld. De module is geschikt voor ondernemers, mensen die een carrièreswitch wensen, mensen die professionele ambities hebben, professioneel werkzaam zijn binnen Sales.

Doel van het leertraject

In het leertraject 'Effectief verkopen' leer je hoe je beter verkoopt door een goed advies, een krachtige persoonlijke uitstraling en een overtuigende productpresentatie. Het leertraject 'Effectief verkopen' is bestemd voor verkoopmedewerkers. Advies vooropleiding: MBO2

Wat leer je

  • toepassen van diverse manieren om klanten aan te spreken;
  • koopwens van de klant achterhalen;
  • producten demonstreren;
  • klanten gericht adviseren ;
  • toepassen van Adviescirkel (actief aanvullend adviseren).

Inhoud en opbouw 

Het leertraject "effectief verkopen" start met een professionele DISC persoonlijkheidstest. Deze test geeft je een goed inzicht in je persoonlijke drijfveren. Je krijgt na het afronden van de test een gedetailleerd advies van een van onze adviseurs. Het advies geeft je een goede basis om zoveel mogelijk uit dit leertraject te halen. 

Hierna vervolg je met de hoofdcursus "effectief verkopen". De online cursus wordt afgerond met een eindopdracht die je inlevert bij jouw persoonlijke begeleider. Je krijgt feedback op je opdracht en tips & advies. Tenslotte kun je het aanvullend lesmateriaal bekijken voor nog meer verdieping in het onderwerp.

Tijdens het leertraject zijn er "live leren" momenten waarin je online contact hebt met je opleider en medecursisten. 

Aantal modules

Het leertraject bestaat uit een DISC scan, een onlinecursus, een eindopdracht en aanvullend lesmateriaal.

Toetsing

Kleine opdrachten tijdens de online cursus, een eindtoets met o.a. meerkeuzevragen en een eindopdracht.

Certificaat 

Als je het leertraject succesvol afrondt, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat als bewijs van afronding. 

Anticiperen
Besluitvaardigheid
Creativiteit
Initiatief nemen
Luisteren
Mondelinge vaardigheid
Netwerkvaardigheid
Omgevingsbewustzijn
Onafhankelijkheid
Oordeelsvorming
Organisatiegericht aansturen
Prioritering
Samenbindend leiderschap
Verandervermogen
Zelfinzicht

START MET DE SCAN
De professionele DISC persoonlijkheidstest geeft je inzicht in je persoonlijkheid en je communicatie- en gedragsstijl. De scores vertellen je hoe je communiceert en reageert in verschillende situaties en welke rol je hebt in een team.
Voor een persoonlijke feedback op de uitslag van je rapportage, kun je een pdf van je DISC-rapport mailen naar hp@stapwijz.nl.

START DE CURSUS
Nu je de scan hebt afgerond, ga je starten met je online cursus. Succes!

AANVULLEND LESMATERIAAL
Verdiep je verder in het onderwerp. Wij selecteerden een aantal aanvullende en interessante leeritems die je verder helpen meer over het onderwerp te ontdekken.