091 | Bedrijfsfinancien goed voor elkaar
Leertraject

091 | Bedrijfsfinancien goed voor elkaar

Bedrijfsfinanciën goed voor elkaar | Een praktische leerlijn met scans zoals de DISC, nuttige opdrachten en live online colleges. Inclusief 1 jaar toegang tot de leerbibliotheek met 1000+ leeritems, audioboeken, E-books en meer.

Als ondernemer zul je altijd een inschatting moeten maken van de mogelijkheden en de grenzen van je bedrijf. Eén van de manieren waarop je dat doet, is die van het beoordelen en begroten van de exploitatie. Dat is op zichzelf geen moeilijke klus, maar je moet wel even weten hoe het werkt en wat de voornaamste dingen zijn waarop je moet letten. In deze online cursus maak je er op een praktische manier mee kennis. 

Doel van de leerlijn

De online leerlijn 'Exploitatie beoordelen en begroten' ondersteun je op een praktische manier bij het inschatten van de mogelijkheden en grenzen van je bedrijf. 

Wat ga je leren?

  • Kennis van begrippen als exploitatiebegroting, bedrijfsresultaten en economische resultaten;
  • Benutten van branche-informatie;
  • Budgetteren;
  • Kennis van diverse soorten budgetten;
  • Beoordelen van de totale exploitatie, op hoofdlijnen en op detailniveau.

Inhoud en opbouw 

De Leerlijn "Bedrijfsfinanciën goed voor elkaar" start met een professionele DISC persoonlijkheidstest. Deze test geeft je een goed inzicht in je persoonlijke drijfveren. Je krijgt na het afronden van de test een gedetailleerd advies van één van onze adviseurs. Het advies geeft je een goede basis om zoveel mogelijk uit deze leerlijn te halen. 

Nadat je meer inzicht hebt gekregen in je persoonlijke drijfveren vervolg je met de hoofdcursus "Exploitatie beoordelen en begroten".

Tijdens de gehele leerlijn zijn er "live leren" momenten waarin je online contact hebt met je opleider en medecursisten.  

Aantal modules

Deze leerlijn bestaat uit een DISC persoonlijkheidstest, een online cursus, huiswerkopdrachten en aanvullend lesmateriaal zoals E-books en audioboeken. 

Toetsing

Kleine opdrachten tijdens de online cursus, een eindtoets met o.a. meerkeuzevragen en een of meer  (huiswerk)opdrachten.

Cursusvoorwaarden

Deze leerlijn valt onder de STAP regeling. STAP Leerlijnen zijn volledig gesubsidieerd door de overheid en zijn gericht op het versterken van jouw positie op de arbeidsmarkt. Via de overheid kun je je aanmelden voor de leerlijnen. Nadat je een goedgekeurde aanmelding hebt gedaan ontvangen wij van de overheid een bevestiging van jouw aanmelding. Je ontvangt dan binnen twee werkdagen een uitnodiging van ons voor toegang tot de leeromgeving en de desbetreffende leerlijn. Een leerlijn dient binnen 4 weken na uitnodiging te worden aangevangen en dient binnen 6 maanden te worden afgerond. Kijk voor een overzicht van alle voorwaarden van de STAP regeling op Rijksoverheid.nl 

Na afronden van de leerlijn heb je tot maximaal 12 maanden onbeperkt toegang tot de leerbibliotheek met ruim 1000 aanvullende leeritems. 

Certificaat 

Als je de leerlijn succesvol afrondt ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat als bewijs van afronding. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo versterk je je positie op de arbeidsmarkt!

Ambitie
Besluitvaardigheid
Discipline
Durf
Informatie-analyse
Initiatief nemen
Omgang met details
Omgevingsbewustzijn
Oordeelsvorming
Prioritering
Probleemanalyse
Toewijding
Verandervermogen

START MET DE SCAN
De professionele DISC persoonlijkheidstest geeft je een nauwkeurig beeld van je communicatie- en gedragsstijl. De rapportage geeft je een goed inzicht in je persoonlijkheid en de 4 communicatiestijlen die uitgebreid worden beschreven. De uitkomst van je scan helpt je o.a. bij de uitvoering van je werk, het werken in een team, bij sollicitaties en bij keuzes voor beroepen waarbij je persoonlijkheid een belangrijke rol speelt. Voor een persoonlijke feedback op de uitslag van je rapportage, kun je een pdf van je DISC-rapport mailen naar hp@stapwijz.nl.

START DE CURSUS
Nu je met de DISC inzicht hebt gekregen in je persoonlijke communicatie- en gedragstijlen gaan we starten met de hoofdcursus.

AANVULLEND LESMATERIAAL
Verdiep je verder in het onderwerp. Wij selecteerden een aantal aanvullende en nuttige thema's die je nog verder helpen om kennis op te doen over bedrijfsfinanciën!