Ethisch werken binnen bank- en verzekeringswezen

Online cursus Ethisch werken binnen bank- en verzekeringswezen

Ethisch werken heeft landelijk de aandacht binnen financiële dienstverleners. De komst van de bankierseed bijvoorbeeld heeft veel discussie op gang gebracht. Maar werk je zelf eigenlijk ethisch? En hoe ga je persoonlijk om met de morele vraagstukken? In deze online cursus gaan we in op al deze vragen.

Ethisch werken heeft landelijk de aandacht binnen financiële dienstverleners. De komst van de bankierseed bijvoorbeeld heeft veel discussie op gang gebracht. Maar werk je zelf eigenlijk ethisch? En hoe ga je persoonlijk om met de morele vraagstukken? In deze online cursus staan deze vraagstukken centraal.

Doel van de cursus

De online cursus 'Ethisch werken binnen bank- en verzekeringswezen' geeft je inzicht in het omgaan met morele vraagstukken. Dat geeft ook inzicht in hoe ethisch je zelf eigenlijk werkt. 

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Kennis van de betekenis van ethiek en integriteit
  • Ethische besluiten nemen op basis van praktijkvoorbeelden
  • Ethisch omgaan met dilemma's
  • Ethisch omgaan met integriteitsthema's

Duur en studiebelasting

De online training 'Ethisch werken binnen bank- en verzekeringswezen' duurt ongeveer 3 weken. Elke dag komt een klein onderdeel aan bod, zodat je alle informatie goed kunt verwerken.

Doelgroep

Deze training is voor iedereen die als financieel dienstverlener actief is in het bank- of verzekeringswezen. Dus onder andere financieel adviseurs, beleggingsadviseurs, vermogensbeheerders, hypotheekadviseurs, kredietadviseurs, verzekeringsadviseurs en pensioenadviseurs.

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Beslissingen nemen, Instructies en procedures opvolgen, Reflecteren.

Lesmaterialen

De online cursus 'Ethisch werken binnen bank- en verzekeringswezen' bestaat uit: E-Book, Vervolgadvies, Evaluatievragen, Certificaat.

Toetsing

Je ontvangt een certificaat als bewijs van deelname.

Certificaat

Hoe gaat dit in zijn werk?

  1. Je volgt de online training in zijn geheel en rondt alle lesonderdelen (dag 1, dag 2 enz.) helemaal af.
  2. Wanneer je de eindtoets hebt behaald, dien je alleen nog het vervolgadvies en de evaluatie te bekijken en waar nodig in te vullen. Daarna wordt het certificaat vrijgegeven en verdwijnt het slotje aan de rechterkant bij ''Certificaat’'.
  3. Na afronding van de training ontvang je uiterlijk de dag erna een bevestigingsmail. Via de link in deze mail ga je automatisch naar de aanbieder en kun je via het dashboard de training kiezen waarvan je het certificaat wil downloaden. Op de pagina van de training scroll je helemaal naar beneden en vind je de knop om je certificaat te downloaden. Let op: de evaluatie, het vervolgadvies en het certificaat komen pas 7 dagen na het starten van de cursus beschikbaar! Tot die tijd blijft het slotje zichtbaar op de knoppen.

Het certificaat kun je uiteraard op je Talentcard® plaatsen. Zo houd je iedereen op de hoogte van de ontwikkeling die je doormaakt.