Juridische basiskennis

Online cursus Juridische basiskennis

Als werkgever heb je regelmatig te maken met ingewikkelde vraagstukken over arbeidsrecht en belastingrecht. Ook als werknemer is het goed te weten wat je rechten en plichten zijn als je aan het werk bent. In deze online cursus doe je basiskennis op van het recht en leer je om wetten en regels op te zoeken.

Als werkgever heb je regelmatig te maken met ingewikkelde vraagstukken over arbeidsrecht en belastingrecht. Ook als werknemer is het goed te weten wat je rechten en plichten zijn als je aan het werk bent. In deze online cursus doe je basiskennis op van het recht en leer je om wetten en regels op te zoeken. De juridische basiskennis rond het thema arbeid wordt behandeld en na deze online training ben je in staat een eenvoudige casus op te lossen. 

Doel van de cursus

In de online cursus 'Juridische basiskennis' leer je de basisbeginselen van het recht, in het bijzonder van belastingrecht en arbeidsrecht. 

Wat kan je of ken je na de cursus

 • Kennis van de rechten en plichten als werknemer
 • Basiskennis van het recht
 • Opzoeken van wetten en regels
 • Oplossen van een eenvoudige casus
 • Kennis van rechtsbronnen
 • Kennis van het verschil tussen publiekrecht en privaatrecht
 • Kennis van het verschil tussen internationaal recht en Europees recht
 • Basiskennis van belastingrecht en arbeidsrecht
 • Zicht op hoe je als werkgever een casus op het gebied van arbeidsrecht of belastingrecht zou kunnen oplossen

Duur en studiebelasting

De online training 'Juridische basiskennis' duurt ongeveer 3 weken. De training is opgebouwd uit kleine hoofdstukken, zodat je de informatie goed kunt verwerken.

Doelgroep

De opleiding is geschikt voor iedereen die iets meer wil weten over juridische basiskennis rond het thema arbeid. Zowel voor werkgevers als werknemers interessant. Voorafgaande kennis is niet nodig.

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Analyseren, Instructies en procedures opvolgen.

Lesmaterialen

De online cursus 'Juridische basiskennis' bestaat uit: E-Book, Vervolgadvies, Evaluatievragen, Certificaat.

Toetsing

Je ontvangt een certificaat als bewijs van deelname.

Certificaat

Hoe gaat dit in zijn werk?

 1. Je volgt de online training in zijn geheel en rondt alle lesonderdelen (dag 1, dag 2 enz.) helemaal af.
 2. Wanneer je de eindtoets hebt behaald, dien je alleen nog het vervolgadvies en de evaluatie te bekijken en waar nodig in te vullen. Daarna wordt het certificaat vrijgegeven en verdwijnt het slotje aan de rechterkant bij ''Certificaat’'.
 3. Na afronding van de training ontvang je uiterlijk de dag erna een bevestigingsmail. Via de link in deze mail ga je automatisch naar de aanbieder en kun je via het dashboard de training kiezen waarvan je het certificaat wil downloaden. Op de pagina van de training scroll je helemaal naar beneden en vind je de knop om je certificaat te downloaden. Let op: de evaluatie, het vervolgadvies en het certificaat komen pas 7 dagen na het starten van de cursus beschikbaar ! Tot die tijd blijft het slotje zichtbaar op de knoppen.

Het certificaat kun je uiteraard op je Talentcard® plaatsen. Zo houd je iedereen op de hoogte van de ontwikkeling die je doormaakt.