001 | HR beleid ontwikkelen
Leerlijn

001 | HR beleid ontwikkelen

HR beleid ontwikkelen | Een praktische leerlijn met scans zoals de DISC,  praktijkgerichte opdrachten en live online colleges. De leerlijn bevat tevens 1 jaar onbeperkt toegang tot de leerbibliotheek met 1000+ leeritems, audioboeken, ebooks en meer.

Als HR medewerker ben je een rots in de branding voor je bedrijf en je collega's. Je hebt een breed takenpakket waarin je snel en effectief moet handelen. Het omvat o.a. het regelmatig en systematisch afstemmen van de inzet, kennis en vaardigheden van medewerkers op de doelstellingen van de organisatie waar je werkt. In deze leerlijn leer je al deze elementen in te passen in de specifieke uitvoeringstaken. Goed HR beleid maakt het uitvoeren van HR werkzaamheden een stuk leuker en efficiënter!

Doel van de leerlijn

Doeltreffend personeelsbeleid gaat er vanuit dat de medewerkers het kapitaal van een bedrijf vormen. In de STAP leerlijn "HR beleid ontwikkelen" leer je o.a. hoe goed personeelsbeleid ervoor kan zorgen dat medewerkers met plezier hun werk doen en de resultaten behalen die bij hun taken en verantwoordelijkheden passen. 

Wat kan je of ken je na de leerlijn?

  • Je krijgt inzicht in je persoonlijke drijfveren en hoe deze van invloed zijn op het ontwikkelen van goed HR beleid;
  • Kennis van het belang van een flexibel plan van aanpak voor personeelsbeleid;
  • Kennis van elementen binnen personeelsbeleid (aanname, loopbaanontwikkeling en mobiliteit, ontwikkeling van personeel, beloning en ziekteverzuim);
  • Zicht op de positie van personeelsbeleid in relatie tot andere beleidsterreinen binnen een onderneming.

Inhoud en opbouw 

De Leerlijn "HR beleid ontwikkelen" start met een DISC persoonlijkheidstest. Je krijgt na het afronden van die test een persoonlijk advies van één van onze adviseurs. Het advies geeft je een beter inzicht in de keuzes en het beleid dat je wilt maken.

Nadat je meer inzicht hebt gekregen in je persoonlijke drijfveren vervolg je met de cursus "Doeltreffend Personeelsbeleid". Deze online cursus wordt afgerond met een uitgebreide (huiswerk)opdracht die je dient in te leveren bij je opleider. Deze begeleider geeft je persoonlijke feedback, tips en advies voor verdieping over dit onderwerp. 

Tijdens de gehele leerlijn zijn er "live leren" momenten waarin je online contact hebt met je opleider en medecursisten. 

Aantal modules

Deze leerlijn bestaat uit een DISC persoonlijkheidsscan, een online cursus, huiswerkopdrachten en aanvullend lesmateriaal zoals e-books en audioboeken. 

Toetsing

Kleine opdrachten tijdens de online cursus, een eindtoets met o.a. meerkeuzevragen en één of meer  (huiswerk)opdrachten.

Cursusvoorwaarden

Deze leerlijn valt onder de STAP regeling. STAP Leerlijnen zijn volledig gesubsidieerd door de overheid en zijn gericht op het versterken van jouw positie op de arbeidsmarkt. Via de overheid kun je je aanmelden voor de leerlijnen. Nadat je een goedgekeurde aanmelding hebt gedaan, ontvangen wij van de overheid een bevestiging van jouw aanmelding. Je ontvangt dan binnen twee werkdagen een uitnodiging van ons voor toegang tot de leeromgeving en de desbetreffende leerlijn. Een leerlijn dient binnen 4 weken na uitnodiging te worden aangevangen en dient binnen 6 maanden te worden afgerond. Kijk voor een overzicht van alle voorwaarden van de STAP regeling op Rijksoverheid.nl 

Na het afronden van de leerlijn heb je tot maximaal 12 maanden onbeperkt toegang tot de leerbibliotheek met ruim 1000 aanvullende leeritems. 

Certificaat 

Als je de leerlijn succesvol afrondt ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat als bewijs van afronding. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo versterk je je positie op de arbeidsmarkt!

Anticiperen
Ontwikkelen medewerkers
Organisatiegericht aansturen
Plannen en organiseren
Samenwerken

START MET DE SCAN
De professionele DISC persoonlijkheidstest geeft je een nauwkeurig beeld van je communicatie- en gedragsstijl. De rapportage geeft je een goed inzicht in je persoonlijkheid en de 4 communicatiestijlen die uitgebreid worden beschreven. De uitkomst van je scan helpt je bij het ontwikkelen van goed beleid en biedt daarom een uitstekende basis voor deze leerlijn. Voor een persoonlijke feedback op de uitslag van je rapportage, kun je een pdf van je DISC-rapport mailen naar hp@stapwijz.nl.

START DE CURSUS
Doeltreffend personeelsbeleid gaat er vanuit dat de medewerkers het kapitaal van een bedrijf vormen. Allemaal heel mooi, maar hoe werkt dat in de praktijk? Daarop vind je in deze online cursus het antwoord. We wensen je heel veel leerplezier!

AANVULLEND LESMATERIAAL
Verdiep je verder in het onderwerp. Wij selecteerden enkele thema's die je nog verder helpen om kennis op te doen over dit thema!