Vitaliteit - Haal meer energie uit je leven.
Leerlijn

Vitaliteit - Haal meer energie uit je leven.

Vitaliteit staat de laatste jaren enorm in de belangstelling. Logisch want vitaliteit betekent letterlijk "energie om te leven". Bij ons vinden we het erg belangrijk dat iedereen goed in zijn/haar vel zit en met plezier en voldoening in het leven staat. Gelukkige medewerkers zijn immers fijnere collega's. Veel fijne collega's maken het werken bij ons leuker en interessanter. Deze leerlijn bevat 5 thema's die je helpen meer plezier en energie uit het leven ( en werken ) te halen.

Het thema Vitaliteit van medewerkers wordt steeds actueler. Logisch want vitaliteit betekent letterlijk "energie om te leven". Bij ons vinden we het belangrijk dat iedereen goed in zijn/haar vel zit en met plezier en voldoening in het leven staat. Gelukkige medewerkers zijn immers fijnere collega's. Veel fijne collega's maken het werken bij ons leuker en interessanter. Deze leerlijn bevat 5 thema's die je helpen meer plezier en energie uit het leven ( en werken ) te halen.

De thema's zijn achtereenvolgens:

  • Vitaliteit ( een algemene introductie )
  • Mindfulness
  • Gezonde voeding in één maand
  • Omgaan met slaapproblemen 
  • Start met hardlopen

Je kunt de online trainingen in elke willekeurige volgorde doen maar de door ons gekozen volgorde is wel de meest logische. Na iedere afzonderlijke training ontvang je een certificaat. 

Afhankelijk van je leertempo en de tijd die je er (dagelijks) aan kunt besteden duurt deze leerlijn 40 tot 60 dagen 

Heel veel plezier met de leerlijn!

We starten deze leerlijn met de inleidende online training "Vitaliteit" Deze praktisch opgebouwde training biedt een goed overzicht van alle elementen die komen kijken bij Vitaliteit. In de training krijg je dagelijks nieuwe inzichten, tips en voorbeelden op diverse thema's. Daarnaast ga je ook gewoon dingen DOEN! Met leuke opdrachten begin je vanaf de eerste dag je levensstijl een klein beetje aan te passen. We begeleiden je langzaam naar nieuwe gewoontes. Weten hoe het moet is immers nog simpel. Het daadwerkelijk doen is de uitdaging.

Na deze inleidende training "Vitaliteit" vervolgen we deze leerlijn met de training 'Mindfulness - introductie' Deze training geeft een kernachtige uitleg over de achtergrond van Mindfulness. Daarna wordt praktisch ingegaan op de voornaamste elementen van Mindfulness als methode om bewuster en aandachtiger in het leven te staan. Vervolgens wordt ingegaan op de vele voordelen van Mindfulness. Een belangrijk onderdeel van deze training gaat over de manier waarop Mindfulness in de praktijk werkt, aan de hand van levensechte voorbeeldsituaties. Succes!

Voeding speelt in het proces naar meer vitaliteit en meer energie een belangrijke rol. Met deze training bouw je in korte tijd een gezonde eetgewoonte op door dagelijks je voeding een klein beetje aan te passen. Met leuke tips en goede achtergrondinformatie leer je dagelijks bij. Tijdens de online training leer je wat gezond eten is, en weet je welke voedingsstoffen wat doen voor ons lichaam. Je kijkt gedurende de training elke dag naar jouw eetpatroon. Zeker weten dat je je na het volgen van deze training een stuk energieker voelt.

Een gebrek aan vitaliteit is vaak te wijten aan een slechte nachtrust. Tijdens je slaap bouw je nieuwe reserves op. Deze online training geeft praktische tips hoe je een goede nachtrust kunt krijgen en er de volgende dag weer fris en met veel energie tegenaan kunt gaan.

De laatste online training in deze leerlijn heeft te maken met bewegen. In de inleiding zeiden we het al: Vitaliteit en energie krijg je door een goede balans tussen zitten en bewegen. Voldoende lichaamsbeweging krijg je zeker als je de tips en tricks opvolgt die je in deze leuke online training "Start met hardlopen". Natuurlijk zijn er talloze andere manieren om voldoende lichaamsbeweging te krijgen maar deze training kan iedereen doen.

Het officiële gedeelte van de leerlijn "Vitaliteit, vind meer energie in je leven" is hiermee klaar. Je zult ongetwijfeld hebben ervaren dat je een ander mens bent geworden. Meer energie en balans is belangrijk voor werk en levensgeluk. Mocht je meer verdieping willen in het thema Vitaliteit dan adviseren we je de volgende trainingen: - DISC Professional - Vitaminen en Mineralen - Stressmanagement. Met de DISC persoonlijkheidstest leer je jezelf nog beter kennen, de training "Vitaminen en mineralen" leert je meer over gezonde voeding en de training "Stressmanagement" gaat dieper in op mogelijke problemen in je werk. Je vindt de trainingen uiteraard in ons aanbod. Heel veel succes!