Eetstoornissen

Online cursus Eetstoornissen

Deze online training bevat de drie meest voorkomende eetstoornissen en waaraan je ze kunt herkennen. Ook worden er praktische tips en opdrachten gegeven die je kunnen helpen om van een eetstoornis af te komen.

Goed eten is de basis van een gezond leven. Niet te veel en niet te weinig. Voor veel mensen gaat dat niet vanzelf. Deze training bevat de drie meest voorkomende eetstoornissen.

Eetstoornissen zijn psychische stoornissen, ontstaan door verstoord eetgedrag en/of inadequaat compensatiegedrag (braken, laxeren). Mensen met een eetstoornis hebben een verstoord lichaamsbeeld. Ze zijn erg bezig met hun gewicht of lichaamsvorm en zijn erg bang om aan te komen. Deze online cursus geeft je tips die kunnen helpen om van een eetstoornis af te komen.

Doel van de cursus

De online cursus 'Eetstoornissen' informeert je over de meest voorkomende eetstoornissen en geeft je tips die kunnen helpen om er vanaf te komen.

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Kennis van de drie meest voorkomende eetstoornissen
  • Toepassen van tips om van een eetstoornis af te komen

Duur en studiebelasting

Deze cursus duurt circa 10 uur. Wil je het maximale rendement uit je online cursus halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. Hiermee heb je trainingsmateriaal voor circa 2 weken.

Doelgroep

Deze online cursus 'Eetstoornissen' is geschikt voor iedereen die meer wil weten over eetstoornissen.

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Gezonder leven, Reflecteren, Leren.

Lesmaterialen

De online cursus 'Eetstoornissen' bestaat uit: E-Books, Video's en tips.

Toetsing

Deze online cursus wordt niet afgesloten met een eindtoets.

Certificaat

Na het succesvol afronden van deze cursus ontvang je een certificaat.

Hoe gaat dit in zijn werk:

  1. Je volgt de online training in zijn geheel.

  2. Is de training succesvol afgerond dan klik je op de gele balk met de tekst:  ‘Klik hier om uw CERTIFICAAT VAN DEELNAME aan te vragen!’

  3. Het certificaat ontvang je via e-mail en mocht je deze niet hebben ontvangen, check ook even je spambox!

Tip: Bewaar je certificaten en/ of plaats deze bij je (Linkedin) profiel, At Monday Talentcard® , portfolio of CV.