Dementie, hoe ga je ermee om? Een gids voor mantelzorgers

Dementie, hoe ga je ermee om? Een gids voor mantelzorgers

Een praktische en positieve gids voor mantelzorgers
Aan de hand van de honderd meestgestelde vragen door mantelzorgers nemen we je mee in de wereld van de dementie. Een positief en praktisch boek dat focust op wat nog kan.

Het aantal mensen met dementie neemt toe en daarmee ook het aantal mantelzorgers. Partners, familieleden en andere naasten nemen de zorg dan op zich. Dementie begint vaak met geheugenproblemen en desoriëntatie, maar gaandeweg worden de problemen groter. Veel mantelzorgers worden geconfronteerd met verandering van gedrag en persoonlijkheid en veel mensen met dementie krijgen last van depressiviteit. 

Het goede nieuws is dat mensen met dementie nog steeds denken, voelen en zichzelf duidelijk kunnen maken. Afhankelijk van het stadium van de ziekte is er vaak nog veel mogelijk. Aan de hand van de honderd meestgestelde vragen door mantelzorgers nemen we je mee in de wereld van de dementie. Zo leer je hoe je op een prettige manier kunt zorgen voor iemand met dementie. En, niet onbelangrijk, hoe je ervoor zorgt dat je jezelf niet vergeet. 

- Een positief en praktisch boek dat focust op wat nog kan. 
- Met 100 adviezen om meteen in de praktijk te brengen. 
- In Nederland zijn er ca. 300.000 mensen met dementie, in België ca. 125.000

Over de auteur:

Ezra van Zadelhoff is als coach, onderzoeker en trainer werkzaam op het gebied van kwaliteit van leven voor personen met dementie en hun naasten. 

Tosca Janssens is specialist op het gebied van communicatie in zorg en onderwijs en is als mantelzorger ervaringsdeskundige.

Recensies:

Handzame en overzichtelijke gids met veel praktische tips voor de mantelzorger. Prettig leesbaar en een aanrader voor iedere mantelzorger die met (beginnende) dementie te maken heeft. Helpt je goed op weg.