Afvallen

Online cursus Afvallen

Wil je echt gemotiveerd afvallen, dan is het gewoon nodig goede informatie te hebben over de manier waarop lichaamsgewicht toeneemt en ook kan afnemen. Deze online cursus helpt je hierbij!

Soms lijkt het wel of iedereen met zijn gewicht bezig is. Via de media word je gebombardeerd met de mooiste beloften: van snel, makkelijk en ook nog lekker door blijven eten. De meeste beloften zijn nergens op gebaseerd. Wil je echt gemotiveerd afvallen, dan is het gewoon nodig goede informatie te hebben over de manier waarop lichaamsgewicht toeneemt en ook kan afnemen. Op een nuchtere en deskundige manier brengt deze online cursus je van deze basisinformatie op de hoogte.

Doel van de cursus

De online cursus 'Afvallen' geeft je nuchtere informatie over hoe lichaamsgewicht kan toe- én afnemen.

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Kennis van het begrip overgewicht
  • Achterhalen van overgewicht
  • Kennis van oorzaken en gevolgen van overgewicht
  • Kennis van voedingsbestanddelen en de betekenis daarvan voor je gewicht
  • Kennis van proces energieverbranding
  • Berekenen van energiebehoefte
  • Uitvoeren van fitnessoefeningen
  • Kennis van afvallen bij ouderen

Duur en studiebelasting

De e-learning 'Afvallen' duurt ongeveer 2 uur. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. Hiermee heb je trainingsmateriaal voor circa 2,5 week.

Doelgroep

Iedereen die serieus werk wil maken van een gezonde leefstijl. Vooral voor mensen die willen werken aan een goede gewichtsbeheersing op grond van nuchtere feiten en niet op basis van loze beloften.

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Instructies en procedures opvolgen, Onderzoeken, Leren.

Lesmaterialen

De cursus 'Afvallen' bestaat uit: VideoCollege, E-Book, Statistieken, Diverse tabellen, Instructie fitnessoefeningen, Samenvatting.

Toetsing

De online cursus 'Afvallen' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!