Bespaartips

Online cursus Besparen

Je was eigenlijk allang van plan om eens goed de bezem door je financiële huishouding te halen. Of misschien werd je door de nood gedwongen een paar drastische maatregelen te nemen. Deze praktische online cursus helpt jou om te sparen en te besparen. 

Je was eigenlijk allang van plan om eens goed de bezem door je financiële huishouding te halen. Of misschien werd je door de nood gedwongen een paar drastische maatregelen te nemen. Met de bespaartips uit deze online training kom je verder. Leuker wordt het niet, makkelijker wel. Zeker met de voorbeelden uit de praktijk. 

Doel van de cursus

In de online cursus 'Besparen' leer je in ongeveer drie kwartier stap voor stap hoe je je huishoudboekje effectief in balans houdt. Sparen en besparen! Tip: volg eventueel ook de online cursus 'Schulden wegwerken'.

Wat kan of ken je na de cursus

  • Je huishoudboekje in balans houden
  • Sparen en besparen

Duur en studiebelasting

De e-learning 'Besparen' zelf duurt circa 1 uur.Wil je het maximale rendement uit je e-learning halen, gebruik dan de downloads en het oefenmateriaal bij de cursus. De totale studiebelasting bedraagt 2 uur. 

Doelgroep en vooropleiding

Deze e-learning is geschikt voor mensen die weten dat ze het financieel wat kalmer aan moeten doen. Daarbij is ook gedacht aan personen die moeten kunnen aantonen dat zij serieus werk maken van budgetbewaking, bijvoorbeeld op verzoek van een bewindvoerder of een contactpersoon van een Kredietbank in een schuldsaneringstraject. Advies vooropleiding: MBO2

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Financieel plannen en organiseren, Instructies en procedures opvolgen.

Lesmaterialen

De cursus 'Besparen' bestaat uit: VideoCollege, E-Book, Checklist, Invullijst, Evaluatieschema, Samenvatting, Aanbevolen aanpak.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten en bevat tevens aanvullend oefenmateriaal. Aan het einde van de cursus is er een eindtoets. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 2 modules. 

Toetsing

De online cursus 'Besparen' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!