Duurzame InzetbaarheidsindeX (DIX)

Duurzame InzetbaarheidsindeX (DIX)

De DIX is een scan die meet hoe duurzaam inzetbaar je bent. Het geeft inzicht in jouw welzijn, motivatie, werkplezier en werk-privé balans. Het is een wetenschappelijk gevalideerd instrument ontwikkeld door TNO. De scan is volledig privé, dus niemand kan jouw uitslag zien (ook je werkgever niet)!

Welkom bij de Duurzame InzetbaarheidsindeX (DIX)! Door het invullen van deze scan krijg je inzicht in jouw inzetbaarheid op het werk. Hiervoor wordt gekeken naar hoe het is gesteld met je gezondheid, persoonlijke en professionele ontwikkeling, werkplezier en werk-privé balans. Na het invullen van de scan ontvang je een persoonlijk rapport met uitkomsten, uitleg en tips die je helpen om met plezier aan het werk te zijn en te blijven.

LET OP: de scan is volledig privé, dus niemand kan jouw uitslag zien (ook je werkgever niet)! De scan is bedoeld om je inzicht te geven in hoe je momenteel in je leven en werk staat. Hoe gezond en gemotiveerd ben je bijvoorbeeld? Hoe sluiten je kennis en vaardigheden aan bij het werk? En pas je over 5 jaar nog steeds goed bij je werk? De DIX geeft hier inzicht in en biedt oplossingen. 

ONTWIKKELD DOOR TNO

De DIX is een wetenschappelijk gevalideerd instrument ontwikkeld door TNO. TNO waarborgt de inhoudelijke kwaliteit van de DIX. Door een unieke samenwerking wordt deze scan aangeboden via Hobp. 

INHOUD VAN DE DIX

De DIX geeft inzicht in belangrijke elementen van jouw duurzame inzetbaarheid zoals gezondheid en energie, kennis en vaardigheden, motivatie en betrokkenheid en werk-privé balans. Daarnaast vraagt de DIX naar je huidig en toekomstig functioneren en de mate van persoonlijk leiderschap bij het werken aan je eigen ontwikkeling. Tot slot wordt ook naar belemmerende factoren bij je huidige functioneren gevraagd.

BEWUSTWORDING EN ACTIE

Na het invullen van de DIX, krijg je je scores teruggekoppeld in je persoonlijke dashboard (bij 'certificaten' op je persoonlijke pagina), met uitleg en adviezen. Dit zorgt voor meer inzicht in je eigen duurzame inzetbaarheid en geeft aanknopingspunten voor verbetering!