Je schermtijd beheersen

Online cursus Je schermtijd beheersen

Schermen zijn onmisbaar in ons dagelijks leven, maar te veel schermtijd kan schadelijk zijn. Ontdek waarom het belangrijk is om je schermtijd te beheersen en hoe je dit kunt doen.

In onze moderne samenleving zijn schermen niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Van werk en studie tot ontspanning en sociale interactie, we brengen steeds meer tijd door voor schermen. Hoewel technologie veel voordelen biedt, kan overmatige schermtijd leiden tot fysieke en mentale gezondheidsproblemen. Deze korte cursus richt zich op het belang van het beheersen van je schermtijd en biedt praktische tips en adviezen om een gezonde balans te vinden tussen schermtijd en andere activiteiten.

Doel van deze korte cursus

Het doel van de cursus ‘Je schermtijd beheersen’ is om je bewust te maken van de impact van schermtijd op je gezondheid en welzijn. Daarnaast willen we je praktische strategieën en tips aan te reiken om je schermtijd op een gezonde en verantwoorde manier te beheren. 

Wat kan je of ken je na de cursus

Na het volgen van deze cursus weet je:

  • Wat schermtijd is
  • De effecten van overmatige schermtijd.
  • Hoe je je dagelijkse schermtijd effectief kunt monitoren en beperken.
  • Technieken om oogvermoeidheid en andere gezondheidsproblemen door schermgebruik te voorkomen.
  • Hoe je een gezonde balans vindt tussen schermtijd en andere activiteiten.
  • Praktische tips om schermvrijemomenten in je dag in te bouwen.

Duur en studiebelasting

De cursus ‘Je schermtijd beheersen’ duurt ongeveer 1 uur. Wil je het maximale rendement uit de cursus halen, maak dan alle opdrachten en probeer dan de informatie gelijk in de praktijk toe te passen. 

Doelgroep en vooropleiding

De cursus is geschikt voor iedereen die bewust wil omgaan met hun schermtijd, of je nu een student, professional, ouder, of senior bent. De inhoud is toegankelijk voor mensen met verschillende niveaus van digitale vaardigheid en richt zich op het bevorderen van een gezonde balans tussen schermtijd en andere aspecten van het dagelijks leven.

Vaardigheden

Door het volgen van deze cursus werk je aan de volgende vaardigheden: tijdmanagement en zelfdiscipline.

Lesmaterialen

De cursus ‘Je schermtijd beheersen’ bestaat uit waardevolle informatie, handige tips, interessante weetjes en toetsvragen.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten. Tijdens de cursus zul je je kennis kunnen testen door middel van enkele toetsvragen. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 1 module. 

Toetsing

De cursus ‘Je schermtijd beheersen’ bevat enkele toetsvragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!

Discipline
Timemanagement