Financiële administratie

Online cursus Financiële administratie

Jouw financiële administratie zorgt ervoor dat je voldoende inzicht hebt in de positie van de onderneming. Daarmee kun je ook overtuigend verantwoording afleggen over je zakendoen. Deze online cursus helpt je om een goede financiële administratie te voeren. Daarmee ben je tevens een betere gesprekspartner voor je accountant.

Bij ondernemen hoort het bijhouden van alles wat er in de zaak gebeurt. Alleen als je goed geïnformeerd bent, valt er werkelijk te sturen. Jouw financiële administratie zorgt ervoor dat je voldoende inzicht hebt in de positie van de onderneming. Verder stelt een goede financiële administratie je in staat om tijdig en overtuigend verantwoording af te leggen over je zakendoen, bijvoorbeeld aan de Belastingdienst of de bank. Deze online cursus helpt je om een goede financiële administratie te voeren. Daarmee ben je tevens een betere gesprekspartner voor je accountant.

Doel van de cursus

De online cursus 'Financiële administratie' helpt je om een goede financiële administratie te voeren. 

Wat kan of ken je na de cursus

  • In eigen hand nemen van financieel management
  • Een betere gesprekspartner zijn voor je accountant
  • Kennis van de voornaamste eisen aan een financiële administratie
  • Voeren van een boekhouding
  • Opstellen van een financieel (jaar)verslag

Duur en studiebelasting

De e-learning 'Financiële administratie' duurt ongeveer 1 uur. 

Doelgroep en vooropleiding

Deze e-learning is geschikt voor ondernemers en leidinggevenden die betrokken zijn bij het opzetten en bijhouden van een financiële administratie. Advies vooropleiding: MBO2

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Samenwerken en overleggen, Plannen en organiseren, Instructies en procedures opvolgen, Ondernemend en commercieel handelen.

Lesmaterialen

De cursus 'Financiële administratie' bestaat uit een e-learning met audio- en videomateriaal en een Instructie jaarrekening opstellen.

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 1 module. 

Toetsing

De online cursus 'Financiële administratie' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!