<strong>Onze tools voor Duurzame Inzetbaarheid</strong>

Onze tools voor Duurzame Inzetbaarheid

Bij Hobp zetten we ons volledig in om de duurzame inzetbaarheid van medewerkers te optimaliseren. Het doel? Op het juiste moment de juiste tools aanbieden voor maximale impact. Om dit bereiken zijn onze Duurzame Inzetbaarheidsscan (DIX) en bijbehorende rekentool, ontwikkeld in samenwerking met TNO en NPDI, essentieel.

  • De Duurzame Inzetbaarheidsscan

Dankzij onze nauwe samenwerking met TNO en partnership met het Nederlandse Platform Duurzame Inzetbaarheid (NPDI) kunnen we de unieke Duurzame Inzetbaarheidsscan aan organisaties aanbieden. Deze scan helpt bij het meten van het welzijn en het optimaliseren van de productiviteit van medewerkers. Met de scan kunnen wij bedrijven en de medewerkers effectief ondersteunen in deze snel veranderende wereld om gezond, gelukkig en bekwaam aan het werk te blijven.

Medewerkers krijgen een persoonlijk rapport dat diepgaand inzicht biedt in hun gezondheid, motivatie, balans tussen werk en privé en vakbekwaamheid. Op basis van deze inzichten biedt Hobp op maat gepresenteerde leermiddelen aan, zodat medewerkers gericht aan hun professionele ontwikkeling en welzijn kunnen werken. De test en het daaruit voortkomende rapport zijn strikt privé en alleen voor de individuele medewerker in te zien. De uitkomsten wordt met niemand gedeeld, ook niet met de leidinggevende. De test kan daarom naar volledige waarheid ingevuld worden. 

  • De KoBa-Di Rekentool

Een effectieve strategie voor duurzame inzetbaarheid kan tal van voordelen opleveren, zoals een sterk imago, verhoogde productiviteit en talentbehoud. Maar hoe meet je deze voordelen? Hobp biedt de tools om dit concreet te maken. Met onze KoBa-Di rekentool, ontwikkeld in samenwerking met TNO en NPDI, kun je de directe impact van duurzame inzetbaarheidsinitiatieven meten. Zo krijg je een helder beeld van de financiële en operationele voordelen voor je organisatie.

Wist je dat jouw organisatie
gemiddeld €300.000* kan besparen

Wanneer je de impact inzichtelijk hebt, helpt dit om consistent de juiste keuzes te maken en het potentieel van je medewerkers te maximaliseren. Deze data-driven aanpak wordt verder versterkt door gedetailleerde groepsanalyses, gebaseerd op solide wetenschappelijk onderzoek.

  • De DISC Persoonlijkheidstest

Ook de DISC persoonlijkheidstest maakt deel uit van het Duurzaamheidsplatform van Hobp. Zelfinzicht is de sleutel tot het creëren van persoonlijk leiderschap en intrinsieke motivatie om te blijven leren en ontwikkelen. Ook draagt de DISC bij aan het begrijpen van anderen en het bevorderen van effectieve communicatie en samenwerking. Onmisbaar in elke organisatie en een belangrijke factor voor duurzame inzetbaarheid. 

Vanuit de DISC ontvangt de medewerker een persoonlijk rapport met inzicht en advies. Hoe meer medewerkers de scan afronden, hoe beter het beeld wordt van de gedrag- en communicatiestijlen in de organisatie en verdeling in de teams. 

We zijn niet alleen een trotse partner van NPDI en TNO, maar ook CRKBO en NRTO gecertificeerd. Bij Hobp staat kwaliteit voorop!

<strong>Onze tools voor Duurzame Inzetbaarheid</strong>